21 Mart 2019
  • Istanbul 11.11°
  • Ankara 11.11°
  • Izmir 15°
İmsak 05:35
Güneş 07:00
Öğle 13:17
İkindi 16:41
Akşam 19:23
Yatsı 20:43
BIST104.102
Dolar5,4369
Euro6,2031
Altın230,765

Buğday Ununa Alternatif Olan Unlar

Poğaçalar, börekler hemen hemen herkesin sevdiği ama kalorisi nedeniyle uzak durduğu yiyeceklerdir. Ancak buğday ununa alternatif olarak geliştirilen glisemik indeksi yüksek ve glutensiz yeni nesil unlar sayesinde uzak durmaya gerek kalmadı.

Buğday Ununa Alternatif Olan Unlar

Poğaçalar, börekler hemen hemen herkesin sevdiği ama kalorisi nedeniyle uzak durduğu yiyeceklerdir. Ancak  buğday ununa alternatif olarak geliştirilen glisemik indeksi yüksek ve glutensiz yeni nesil unlar sayesinde uzak durmaya gerek kalmadı. Beslenme Danışmanı Dyt. Ceren Çetin, yeni nesil unlar ve faydaları hakkında bilgi verdi. İşte detaylar...

Badem- Ceviz- Fındık Unları

Yağlı tohumlardan elde edilen unlar gluten, lektin ve karbonhidrattan yoksun olmakla birlikte arjinin aminoasidi, magnezyum, bakır, mangan, kalsiyum ve potasyum gibi birçok mineralden oldukça zengindir. Özellikle ceviz ve bademin halk arasında kötü kolesterol olarak bilinen LDL kolesterol değerlerinin düşürülmesini sağladığı bilinmektedir. Badem unu yapısı gereği iyi bir kıvam arttırıcıdır. Bu sebeple tatlı ve tuzlu pek çok tarifte tercih edilebilir.

Hindistan Cevizi Unu

Hindistan cevizi meyvesinin kurutulup öğütülmesiyle elde edilen hindistan cevizi unu lif ve fonksiyonel yağlar açısından oldukça zengin olup, “Paleo Diyet” gibi düşük karbonhidrat içeren diyet programları ile uyumludur. Meyvesinde olduğu gibi hindistan cevizi unundaki fonksiyonel yağlar, kişilerin şeker metabolizmalarının ve kolesterol düzeylerinin dengelenmesini sağlamaktadır. Aroması sebebiyle özellikle tatlı tarifler için kullanılabilir.

Karabuğday Unu

Adında buğday kelimesi bulunsa da karabuğday bir buğday çeşidi olmayıp, glutensizdir. Özellikle antioksidan açısından oldukça zengin olması nedeniyle önerilen karabuğday, B grubu vitaminler, manganez, magnezyum, çinko, demir ve folik asitten de zengindir. Ayrıca lif içeriği nedeniyle sindirimi kolaylaştırır. Özellikle ekmek yaparken kullanılan karabuğday, daha çok tuzlu tariflere yakışmaktadır.

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın.

Yorum Yaz

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Kadın Haberleri