Bu Temizlik Yöntemleri İşinizi Kolaylaştıracak

Ütü yapmak çoğu insana eziyet gibi gelir. Saatlerce bitmek bilmeyen hem bedeninizi hem de vücudunuzu yoran bu işlemi yapmamakta olmaz. Ütünüzü düzenli temizlemediğiniz de istenilen etkiyi sağlamayacaktır. Peki kolay ütü yapmanın yolları nelerdir? İşte detaylar...

06.07.2020-09:34 - (Son Güncelleme: 06.07.2020-09:30) Bu Temizlik Yöntemleri İşinizi Kolaylaştıracak

Ütü temizliğini düzenli olarak yapmanız kıyafetlerinizi daha hızlı ütülemek, daha pürüzsüz görünmesine yardımcı olacaktır.

ÜTÜ TEMİZLEMENİN YOLLARI

KARBONAT KULLANIN

Ütünüzü temizliğini yapmak için çok farklı alternatifleri tercih edebilirsiniz. İlk olarak karbonat ve su karışımını kullanabilirsiniz. Bunun için 2 yemek kaşığı karbonat ve 1 yemek kaşığı suyu karıştırın. Ütünüzde oluşan kirecin sebebi içine koyduğunuz sudan kaynaklı olabilir. Bu sebeple karışımı hazırlarken filtrelenmiş su kullanmanız daha iyi olabilir. Karışımınızı ne çok yoğun ne de çok sıvı olmalıdır. Karbonatlı suyu soğuk olan ütünüzün tabanına yayın. Dilerseniz sadece çıkarmak istediğiniz lekenin üstüne de sürebilirsiniz. Ütünüz çok kirliyse karışımı biraz bekletmelisiniz. Daha sonra temiz bir bezi ıslatarak karışımı ütünün yüzeyinden nazikçe silin.

KULAK TEMİZLEME ÇUBUĞU KULLANIN

Eğer ütünüzün buhar özelliğinden istediğiniz kadar faydalanamıyorsanız buhar delikleriniz tıkanmış olma ihtimali yüksektir. Bu tıkanmış delikleri temizlemek için, bir kulak temizleme çubuğu size yardımcı olacaktır. Çubuğun pamuk kısmını temiz bir suyla ıslatın. Deliklere çok baskı uygulamadan çevirerek temizleyin. Çubukların temiz olarak çıktığını görene kadar arada değiştirerek temizliği bitirin. Bu işlemi yaptıktan sonra buhar miktarının arttığını göreceksiniz.

FİLTRELENMİŞ SUYLA DOLDURUN

Ütüler kireçli suyu sevmez. Bu yüzden ütünüzün su haznesini doldururken arıtılmış-filtrelenmiş sular kullanmanız ütünüzün güzel çalışmasını sağlayacaktır. İsterseniz koyduğunuz suyun 1/4 ölçüsünde sirkeyi de temiz suyunuza karıştırabilirsiniz.

LİMON TUZU KULLANIN

Su haznenize koyacağınız filtrelenmiş suya limon tuzu koyup karıştırın. Ardından ütünüzü çalıştırarak bir beze sürün. Daha sonra haznedeki suyu dökün. Bu yöntem sayesinde ütünüzdeki kireç sökülecektir. Aynı işlemi sirke kullanarak da deneyebilirsiniz.

TUZ SİRKE KARIŞIMINI DENEYİN

Tuz ile sirkenizi temizlik yaparken kullanmadığınız alan yoktur. 1/3 ölçü tuz ile 2/3 ölçü sirkeyi bir tencereye alın. Tuz eriyene kadar karıştırarak ısıtın. Kaynamamasına dikkat edin. Ocaktan aldıktan sonra biraz ılınması için bekleyin. Ilındıktan sonra temiz bir bezi veya fırçayı karışıma batırın. Daha sonra ütünün yüzeyini ovalayın. Temizlendiğinden emin olduktan sonra temiz bir bez ve beyaz sirke yardımıyla temizleyebilirsiniz.

DİŞ MACUNU KULLANIN

Diş macununu sadece dişlerinizi temizlemesi için kullanıldığı zannetmiyorsunuzdur. Diş macununu ütü temizliğinde de kullanabilirsiniz. Ütü tabanındaki sorunlu yerlere diş macunu sürerek bir bez yardımıyla ütünün tabanını temizleyin. Daha sonra ütünün buharını aktifleştirip bir bezi 4-5 dakika boyunca ütüleyin. Bu ütünüzün daha iyi çalışmasına yardımcı olacaktır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal