Bu Mahallede Yaşayanlar Kilo Almıyor

Bursa’da dik yokuşlarıyla meşhur olan Mollafenari Mahallesi’nde kilolu birine rastlamanız mümkün değil. 20 bin nüfusa sahip olan mahallede herkes tığ gibi zayıf.

17.09.2020-12:07 - (Son Güncelleme: 17.09.2020-12:03) Bu Mahallede Yaşayanlar Kilo Almıyor

Merkez Osmangazi ilçesine bağlı olan Mollafenari Mahallesi, Uludağ'ın eteklerine kurulmuş olan tarihi bir semt. Genel olarak tek katlı müstakil evlerin yer aldığı mahallenin sokakları o kadar yokuş ki, 20 bin nüfusun yaşamını sürdürdüğü mahallede kilolu bir vatandaşa rastlamak neredeyse imkansız.

BU MAHALLEDE KİMSE KİLO ALMIYOR

Toplu taşıma ve özel araçların çıkmakta zorlandığı mahallede vatandaşlar evlerine duvar gibi merdivenleri tırmanarak çıkıyor. Sarp bayırlardan dolayı bu mahallede yaşayan vatandaşlar hiç kilo almıyor. Gencinden yaşlısına herkes evine gidip gelirken günlük sporlarını yapmış oluyor. Bu sayede de mahalle sakinleri sağlıklı bir yaşam sürüyor.

YOKUŞ ÇIKARAK FORM KORUYOR

Şehir merkezine 2 kilometre mesafede bulunan mahallede yaşayan vatandaşlar her gün kilometrelerce yokuş çıkarak formlarını koruyor. Ekstra spor yapmaya ihtiyaç duymayan mahalleli, evlerine gidip gelirken günlük sporunu yapmış oluyor.

'KİLOLU İNSAN YOK, HERKES TIĞ GİBİ'

Dik sokaklara giren araçların mahsur kaldığı ve kaza yaptığı anlar ise kameralara yansıdı.

Mollafenari Mahallesi sakinleri, ‘Mahallemizin geçmişi çok eski. Sokaklarımız hep bayır. Her gün inip çıkarken büyük efor sarf ediyoruz. Bu sayede spor yapmamıza gerek kalmıyor. Evden şehir merkezine inip çıkarken kan ter içinde kalıyoruz. Mahallede kilolu insan yok, herkes tığ gibi. Mahallemizde bulunan rampalar bizi sağlıklı yapıyor. Burada yaşayan yaşlılar bile bu yokuşları inip çıkarak zinde ve sağlıklı kalıyor’ açıklamasında bulundular.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal