Bu Durum Gebelikte Çocuklara Zarar Veriyor

Hamile olan her kadın gebelik döneminde daha hassas bir yapıda olur. Dolayısıyla herhangi bir olaydan çok çabuk etkilenebilirler. Peki gebelikte yaşanan aşırı stresin bebeklerde kişilik bozukluğuna neden olduğunu biliyor muydunuz? İşte detaylar haberimizde...

20.06.2020-12:52 - (Son Güncelleme: 22.06.2020-12:58) Bu Durum Gebelikte Çocuklara Zarar Veriyor

Gebelik dönemlerinde oldukça hassas yapıda olan anneler, karşılaştıkları durumlara aşırı tepki verebilir. Bazen de aşırı stres altında olduklarını düşünebilirler. Uzmanların yaptığı araştırma gösteriyor ki gebelik dönemlerinde aşırı stres altında kalan annelerin bebekleri gelecekte kişilik bozukluğu yaşayabilmektedir.

STRES ALTINDA KALMAK KİŞİSEL BOZUKLUĞA NEDEN OLUYOR

Yapılan araştırmaya 3 bin 600 hamile kadın katılmıştır. Bu kadınların bebeklerini dünyaya getirdiği tarih aralığı olan 1975-1976 yıllarından itibaren çocukların gelişimi takip edilmiştir. Uzun süre takip edilen çocuklar 30 yaşına gelene kadar, hepsi yatarak tedavisi mümkün olan ağır vakalar olmak üzere 40'ına kişisel teşhis konulmuştur.

Gebelikleri sırasında ağır stres altında kalan annelerin çocuklarında kişilik bozukluğu yaşama olasılığı 9 buçuk kat, orta seviyede yaşanan stresin ise çocuklarda kişilik bozukluğu gelişme oranını 4 kat arttığını açıklandı. Uzamanlar gebelik sürecinde kadınların hem evdeyken hem de işteyken desteklenmesi gerektiğinin altını çizerek bol dinlenmenin ve duyguların anlatılmasının onların stres eğiliminden uzak tutacağını ifade etmiştir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal