Bu Besinler Saçların Yağlanmasına Neden Oluyor

Saçlarınız çok çabuk yağlanıyorsa bunu nedeni tükettiğiniz besinler olabilir. Saçlarınızın yağlanmasına neden olan besinleri sizin için bir araya getirdik. Peki, saçlar neden yağlanır? Saçların yağlanmaması için ne yapmak gerekir? Detaylar haberimizin içeriğinde…

29.08.2020-11:07 - (Son Güncelleme: 29.08.2020-11:05) Bu Besinler Saçların Yağlanmasına Neden Oluyor

Birçok kişinin yaşadığı saç yağlanması problemi kişinin özgüveninin etkilenmesine neden olan bir durumdur. Saç yağlanması saçın yapısından kaynaklanabileceği gibi dış etkenlerden de kaynaklanabilir. Sürekli saçlarınızı yıkamanız zorunda kalmanıza nedeni tükettiğiniz besinler olabilir. Sizin için saçların yağlanmasına neden olan besinleri bir araya getirdik. İşte saçları yağlanmasına neden olan besinler…

KIZARMIŞ YİYECEKLER

Fast food olarak da adlandırılan bu besinler, yağ bezlerinin çok fazla uyarılmasına sebep olur. Ürettikleri yağ, kafa derisi de dahil olmak üzere cildin ekstra yağ ile kaplanmasına yol açar. Akşam yemeğinde tüketilen bir hamburger saçlarınızın bir gecede içerisinde yağlandırır.

ŞEKER

Hormonlar, vücut içerisindeki hemen hemen tüm sürecin takip edilmesini sağlar. Bu nedenle hormonları dengede tutmak oldukça önemlidir. Bu konuda şeker yardımcı bir ürün değildir. Şeker, vücutta iltihaplanma sürecini etkileyerek bezlerin daha çok yağ üretmesine neden olur ve bundan dolayı da kan şekeri yükselir.

SÜT ÜRÜNLERİ

Süt, peynir ve tereyağı gibi besinler vücut tarafından yağ olarak sindirilir ve bu durum da saçların yağlanmasına, sivilcelerin artmasına neden olur. Akşamları tüketeceğiniz bir bardak tam yağlı süt, sabah uyandığınızda saçlarınızın yağlanmasına neden olur.

RAFİNE KARBONHİDRAT

İyi ve kötü karbonhidratlar bulunmaktadır. Rafine karbonhidratlar kötü karbonhidratlar grubunda yer alır. Rafine karbonhidratlı yiyeceklere en iyi örnek ekmek olabilir. Karbonhidrat işleme çalışmaları ile vücut aşırı yüklemeye maruz kalır. Bu işlem yağ bezlerinin fazla yağ üretmesini neden olur ve sonuç olarak saçların yağlanmasına yol açar.

YAĞLANMAYI DURDURMAK İÇİN...

Eğer saçlarınız çok hızlı yağlanıyorsa bunu engellemek için B ve E vitamini içeren besinler, çinko ve sağlıklı yağlar tüketmeniz gerekir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal