Bu Besinler Saçlardaki Beyazları Yok Ediyor

Saç beyazlaması hem erkeklerin hem kadınların problemi olabilmektedir. Kimi saçlardaki beyazları olduğu gibi kabul eder kimi de bu soruna çeşitli çözümler arar. Peki hangi besinler saçlardaki beyazlara iyi gelir? Detaylar haberimizde...

20.06.2020-14:14 - (Son Güncelleme: 20.06.2020-13:36) Bu Besinler Saçlardaki Beyazları Yok Ediyor

Saçlardaki beyazlar ilk olarak belirli bölgeler de çıkar fakat zaman içerisinde artış göstererek fazla görünür hale gelebilir. Geçici çözüm olarak saçları boyamak kolayınıza gelebilir. Ama boyaların içerisinde yoğun kimyasallar olduğunu unutmamak gerekmektedir.

BEYAZLARDAN KURTULMANIN YOLLARI

Saçta oluşan beyazlamaya karşı doğal yöntemler kullanabilirsiniz. Bu doğal yöntemlerin başında hindistan cevizi yağı gelir. Hindistan cevizi yağı ve bektaşi üzümü içeren basit bir kür sayesinde beyazlarınızdan kurtulabilirsiniz. 4 bardak Hindistan cevizi yağını 6 adet bektaşi üzümü ekleyip saçlarınıza uygulayın. Bu kürü haftada 1 kez saçlarınıza uygulayabilirsiniz. Burada önemli olan kürün koyu renkli olan bir kapta saklanmalıdır.

Beyazlayan saçlara bağışıklık sistemini güçlendiren ve antioksidan kaynağı olan soğan da oldukça faydalıdır. Beyazlayan saçlara ihtiyacınız kadar soğanı ezerek saç diplerinize uygulayın ve 30 dakika saçlarınızda bunu bekletin. 30 dakika sonra saçlarınızı güçlenmesine yardımcı olacak bir şampuan ya da sabun ile saçlarınızı yıkayın. Günlük olarak uygulayabileceğiniz bu yöntem sayesinde hem saç derinizde olan problemlerden kurtulabilir hem de beyaz saçlarınız için olumlu etkiler yaratabilirsiniz.

Daha çok göz altı morlukları için kullanılan patates cilt problemleriyle beraber saçlardaki beyazlar için de kullanılmaktadır. Patatesin kabuklarını soyarak ocaktaki suya koyun. Kaynamaya çıkan suyu 10 dakika daha ateşte kaynatarak ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Kaynattığınız patates suyunu haftada en az 2 ya da 3 kez saçlarınızı yıkadıktan sonra uygulayın. Bu işlemin kritik noktası patates suyunu uyguladıktan sonra saçlarınızı yıkamamak. Patatesin suyu sizi rahatsız ederse içine birkaç damla yağ ekleyebilirsiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal