Bu Besinler Çocukların Boyunu Uzatıyor

Şüphesiz her ebeveyn çocuklarının uzun boylu olmasını ister. Bazen genetik ve çevresel faktörlere bağlı olarak boy çok fazla uzamaz. Ancak beslenme alışkanlıklarının boy uzamasına etki ettiğini unutmamak gerekir.

28.12.2018-13:08 - (Son Güncelleme: 28.12.2018-12:54) Bu Besinler Çocukların Boyunu Uzatıyor

Şüphesiz her ebeveyn çocuklarının uzun boylu olmasını ister. Bazen genetik ve çevresel faktörlere bağlı olarak boy çok fazla uzamaz. Ancak beslenme alışkanlıklarının boy uzamasına etki ettiğini unutmamak gerekir.

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Gülsen Meral, sağlıklı büyüme ve gelişme için çok sayıda besin olduğunu söylüyor. Ancak asıl önemli olanın dengeli beslenmek olduğunu dile getiren Meral, beslenme dengesinde yüzde 50 karbonhidrat, yüzde 30 protein ve yüzde 20 yağ oranının yanında; et ve et ürünleri, süt ve süt ürünleri, meyve ve sebzeler, tahılgiller ve baklagillerin günlük beslenmede dengeli dağılması gerektiğinin altını çiziyor. Buna ek olarak boy uzamasını etkileyen ve içerdiği vitamin ve mineral bakımından zengin bazı besin ögelerini bizlerle paylaşıyor.

İşte boy uzamasına etki eden o besinler;

Melatoninden zengin besinler

Melatonin açıısndan zengin olan gıdaların başında kiraz, yer fıstığı, mısır, kuşkonmaz, domates, üzüm, nar, zeytin, brokoli, salatalık, arpa, yulaf ezmesi, ceviz ve ayçiçeği çekirdeği tohumu geliyor.

Protein bakımından zengin besinler

Yapılan çalışmalarda otla beslenen sığır etinin, sağlıklı hücrelerde rol oynayan bir aminoasit olan L-orthinine sentezlenmesine yardımcı olduğu ortaya çıktı. Ayrıca merada yetiştirilen tavuk ve yumurta protein açıısndan son derece zengin gıdalar arasında.

D vitamininden zengin besinler

Ton balığı, uskumru, somon, peynir ve yumurta sarısı gibi yiyecekler D vitamini seviyesini yükseltiyor.

Arjinin bakımından zengin besinler

Bir aminoasit olan ve büyümeye katkı sağlayan arjinin günde yaklaşık 15-20 gram tüketmek gerekiyor. Arjininin

içinde yüksek olduğu gıdalar; tavuk, kabak çekirdeği, soya fasulyesi ve yer fıstığıdır.

Kalsiyumdan zengin besinler

Süt, yoğurt, fındık, fasulye, koyu yeşil yapraklı sebzeler ve sardalya sayılabilir.

Magnezyumdan zengin besinler

Magnezyum açısından zengin besinler arasından siyah çikolata, avokado, fınfık, somon balığı ve mercimekj gibi baklagiller yer alıyor.

C vitamini açısından zengin besinler

Portakal, kivi, çilek, ananas, karpuz, kavun ve sivri biber c vitamini bakımından oldukça zengindir.

Demir bakımından zengin gıdalar

Kırmızı et, kümes hayvanları, koyu yeşil yapraklı sebzeler, balık, kuru baklagiller, kabuklu yemişler ve yumurta gibi besinler bulunuyor.

 

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal