Bu Bakım Cildi Gençleştiriyor

Glikolik asit peelingi yani kimyasal peeling ciltte kırışıklık sorunlarına ve sarkmalarını azaltmak amacıyla yapılan cilt bakımıdır. Bu peeling sadece cilt bölgesine değil ve vücutta da uygulanabilmektedir. Peki glikolik asit peeling nedir ve nasıl uygulanır? İşte detaylar...

24.06.2020-14:19 - (Son Güncelleme: 24.06.2020-14:10) Bu Bakım Cildi Gençleştiriyor

Zaman içinde beden ile birlikte ciltte de yaşlanmalar meydana gelir. Göz, alın ve dudak kenarlarında kırışıklıklar ortaya çıkar. Bunu önlemek için de cilt bakımı yaptırarak geçmesine ve oluşacak olan kırışıklıklara önlem alabilirsiniz.

GLİKOLİK ASİT PEELİNGİ NEDİR?

Glikolik asit peelingi, yaşın ilerlemesi ile ortaya çıkan kırışıklıklar ve sarkmaların etkilerini azaltarak için cildin doğal yapısını güçlendirmek amaçlı yapılan peeligdir.  Glikolik asit peelingi genellikle yüz bölgesi için uygulanır. Yaşlanma etkileri ile lekelerin giderilmesi için de ciltte ve ellerin üstüne uygulanabilmektedir.

Glikolik asit peelingi ile cildin üst tabakasında biriken ölü cilt hücrelerinin giderilmesini hedeflenir. Bu peeling cilt lekelerinin yok edilmesi için, gözeneklerin açılmasını ve kırışıklıklarının en aza inmesini için yapılır. Glikolik asit ile üst tabaka soyulur. Bu lekelerin ve kırışıklıkların en aza inmesine yardımcı olur.

GLİKOLİK ASİT PEELİNGİ NASIL UYGULANIR?

Glikolik asit peelingi uygulaması bir cilt uzmanı tarafından yapılmalıdır. Çünkü uygulama sonrası ortaya bazı komplikasyonlar çıkabilir. Bir bakım merkezinde cilt uzmanı tarafından uygulanması ile cilt tipinize göre uygulanılacak bu peeling, daha sağlıklı bir sonuç almanıza yardımcı edecektir.

Bu uygulamadan sonra hafif kızarıklık ve hassasiyet görülebilir. Kısa bir süre de bu etkilerde azalarak geçecektir. Fakat uygulamadan sonra direkt güneş ışınlarına maruz kalmamalısınız. Uygulama öncesi size bilgilendirmeler yapılacaktır. Ciltte herhangi bir yara ya da cilt rahatsızlığı olanlar ve bazı ilaçları kullananlar glikolik asit uygulaması yapması önerilmez.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal