Brownie Kurabiye Tarifi

Brownie kurabiye tarifi çay saatleri için, misafirler için hazırlaması kolay, lezzetli kurabiye tariflerinden biridir.

03.07.2020-13:29 - (Son Güncelleme: 03.07.2020-15:06) Brownie Kurabiye Tarifi
Özellikle çayla birlikte çok lezzetli olan brownie kurabiye tarifi az malzeme ile kolayca ve kısa bir sürede yapılabilmektedir. Brownie kurabiyeler çikolatalı ve kakaolu olduğu için özellikle çocuklar tarafından da çok sevilmektedir.

Brownie kurabiye tarifi için malzemeler;

• 125 gr oda sıcaklığına getirilmiş margarin
• 1 adet yumurta
• 1 çay bardağı kadar ayçiçeği yağı
• 1 çay bardağından az fazla pudra şekeri
• 1 paket kabartma tozu
• 1 paket vanilin
• 4 yemek kaşığı kakao
• 3,5 su bardağı kadar un

Brownie Kurabiye Tarifi Şerbeti için malzemeler

• 1 su bardağı toz şeker
• 1 su bardağından az fazla su
• 4-5 damla limon suyu
• Üzeri için isteğe bağlı olarak yeşil fıstık ya da Hindistan cevizi

Brownie Kurabiye Tarifinin Hazırlanışı

1. İlk olarak şerbet hazırlanır. Şerbeti hazırlamak için şeker ve su tencereye ilave edilir.

2. Üzerine birkaç damla limon damlatılır, karıştırılır. Ocakta biraz koyulaşıncaya kadar yani yaklaşık 15 dakika kadar kaynatılır. Ocağın altı kapatılır ve hafif soğuması için kenara bırakılır.

3. Kurabiye hamurunu yapmak için oda sıcaklığındaki margarin ve pudra şekeri geniş bir kap içerisinde iyice birbirine karıştırılır. Sonra sırasıyla yumurta, sıvı yağ, kabartma tozu, vanilya, kakao eklenerek karıştırılır ve en sonunda un kontrollü olarak eklenir. Pürüzsüz bir hamur elde edene kadar karıştırılır.

4. Hamur çok sert de olmamalı, çok yumuşak da olmamalı. Orta kıvamda bir hamur olmalıdır. Eğer hamur yumuşak olduysa biraz daha un eklenebilir. Un miktarı bardak boyutuna göre değişebilmektedir.

5. Hamurdan küçük bir parça koparılır ve avuç içerisinde yuvarlayarak top şekli verilir. Tüm hamur bu şekilde avuç içinde yuvarlatılarak tamamlanır.

6. Fırın tepsisine yağlı kağıt serilir. Yağlı kağıt yoksa az miktarda sıvı yağ tepsiye dökülerek tüm tepsiye sürülür. Bu kurabiyelerin yapışmamasını sağlayacaktır.

7. Önceden 200 dereyede ısınan fırına tepsi konur ve 15 dakika kadar pişirilir. Pişirme işlemi bittikten sonra tepsi fırından çıkarılır ve kurabiyeler ılınınca hazırlayıp ılımaya bırakılan şerbetin içine tek tek kurabiyeler batırılıp çıkarılır. Bu işlemi çatalla yapmak daha kolay olcaktır.

8. Kurabiyelerin ileriki zamanlarda fazlaca yumuşamamas için sadaece o an yenecek kadarı şerbetlenmelidir.

9. İstendiği takdirde Brownie Kurabiye Tarifi şerbetsiz de tüketilebilir. Her iki türlü de çok lezzetli olmaktadır.

10. Şerbete batırdıktan sonra servis tabağına konur ve üzerine Hindistan cevizi ya da yeşil toz fıstık ile süsleme yapılıp o şekilde servis edilebilir.

Brownie Kurabiye Tarifi bu şekilde ölçüler ile yapıldığı zaman çok lezzetli bir sonuç ortaya çıkmaktadır. Çayın yanına ya da atıştırmalık olarak enfes bir tariftir.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal