Bronzlaştırıcı Krem Nasıl Kullanılır?

Cilt rengini koyulaştırmak için güneşlenme, solaryum gibi farklı yöntemler kullanılmaktadır. Bunlardan en kolayları arasında sayılabilecek bir tanesi de bronzlaştırıcı kremlerdir. Bronzlaştırıcı kremler sağlıklı ve esmer bir cilde sahip olmak için kullanılır. İşte bronzlaştırıcı krem tarifi…

23.06.2020-08:48 - (Son Güncelleme: 23.06.2020-08:44) Bronzlaştırıcı Krem Nasıl Kullanılır?

Güneş ışınları cilde zarar verip fazla kızarması su toplaması gibi sorunlara ve deformasyonlara sebep olabilir. Solaryum aynı şekilde uzun süre kalınması durumunda ciltte sarılık sorun bölümü sebebiyet verebilir. Cildin konumu sınav esnekliğini kaybetmesine sebep olabilir. Güneş ışınları ve solaryumun en büyük zararı ise cilt kanserine sebep olmasıdır. Tüm bu sebeplerden dolayı bronzlaştırıcı kremler önem kazanmaktadır. Peki, bronzlaştırıcı kremler nasıl kullanılır? Gelin birlikte öğrenelim...

BRONZLAŞTIRICI KREMLERİN KULLANIMI

Bronzlaştırıcı kremlerin doğru kullanımı cildin eşit bir şekilde bronzlaşması ve istenilen sonucun elde edilebilmesi için önem arz etmektedir. Hatalı veya eksik bir şekilde uygulanırsa cilt üzerinde ton farklılıkları oluşabilir veya istenilen bronzluk elde edilemeyebilir.

Bronzlaştırıcı kremlerin el kesimi tam olarak gösterilmesi için cildin pürüzsüz olması gerekmektedir. Bu sebeple bronzlaştırıcı krem uygulanmadan önce cilde peeling veya kese yapılması tavsiye edilir. Peeling veya kese işlemi sonucunda cilt ölü derilerden arınmış olur ve böylelikle cildin her yeri eşit bir şekilde bronzlaşır.

Bronzlaştırıcı kremleri kuru cilde uygulamak ürünlerin etkisini azaltmaktadır. Bu sebeple krem uygulanmadan önce vücut uygun nemlendirici losyonlarla hazırlanmalıdır. Özellikle dirsek, diz, ayak gibi genellikle vücudun daha kuru olan olan kısımlarına nemlendirici uygulaması önemlidir.

Bronzlaştırıcı krem öncesi Ağda, cımbız epilasyon gibi tüy alma işlemleri yapıldıysa en az 1 gün beklenmesi önerilir. Epilasyon sonrası direk bronzlaştırıcı krem sürülerek güneşe çıkılması ciltte tahrişe sebep olabilir.

Bronzlaştırıcı kremlerin her bölgeye yeteri kadar uygulanmaması sonucunda ciltte ton farklılıkları oluşabilir. Bu sebeple bronzlaştırıcı kremin vücudun her yerine eşit bir şekilde sürülmesi gerekiyor. Ayaklardan başlayarak yukarıya doğru uygulanır. Düzgün dağılması için ovalayarak vücuda yedirmek gerekmektedir. Bronzlaştırıcı kremi vücudunuza sürerken derinin katlandığı yerlere ve eklem bölgelerine uygulama yaptığınızdan emin olmalısınız.

Elde ettiğiniz bronz ten rengini korumak için vücudunuzda ve yüzünüzde nemlendirici özellikli temizleyiciler kullanın.

AUTOBRONZANT

Autobronzant, açık tenli ve güneş hassasiyeti olan kişiler için üretilmiştir. Diğer bronzlaştırıcı ürünlere göre daha hafif bir bronzlaştırıcı etkisi bulunmaktadır. Bu yüzden her gün kullanıma uygundur. Her gün kullanılması durumunda cilt yavaş yavaş esmerleşmeye başlar. Sağlık açısından herhangi bir olumsuz etkisi bulunmamaktadır.

KALICI BRONZLAŞTIRICI KREM

Bronzlaşmanın etkisinin hızlı kaybolmaması ve uzun sürmesi amaçlanır. Bronzlaştırıcı krem kullanıldıktan sonra bronzluğun kalıcı hale gelmesi için cilt bakımını ihmal etmemelisiniz. Cilt bakımı ürünlerinizi bronz cilt tipine uygun olarak seçmelisiniz. Bronzluğu koruma etkili ürünler kullanmalısınız.

Peeling gibi işlemler cildin üst katmanı soyarak bronzlaşmış cildin eski rengine dönmesini sağlar. Bu yüzden bronzluğu nasıl kalıcı olmasını istiyorsanız deri soyucu işlemlerden ve ürünlerden uzak durmalısınız.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal