Boyun Sarkmaları İçin Maske

Yaş ilerledikçe boyun kasları zayıflıyor ve gıdınızda sarkmalar olabiliyor. Özellikle kadınlar için oldukça rahatsız edici bir problem. Fakat bu durumu önleyebilir ya da daha fazla sarkmasının önüne geçebilirsiniz. Peki, boyun sarkmasını engellemek için ne yapmak gerekir? İşte boyun sarkması için maske tarifi…

23.06.2020-08:39 - (Son Güncelleme: 23.06.2020-10:27) Boyun Sarkmaları İçin Maske

Birçok insan botoks gibi estetik müdahalelerle boyun sarkmasının önüne geçmeye çalışsa da biz sizlerle bunu doğal yollardan nasıl halledebileceğimize bakacağız. İşte detaylar…

BOYUN SARKMALARI NEDEN OLUR?

Boyun sarkmaları genellikle 30’lu yaşlardan sonra meydana gelir. Yaş almanın beraberinde getirdiği deformasyonlardan biridir. Genellikle spor yapmayan insanlarda boyun kasları daha güçsüz olduğu için sarkmalar daha çok meydana gelebilir.

Sigara, alkol tüketimi boyun ve yüz kaslarının sarkmasına, ciltte kırışıklıklarınız artmasına sebep olabilir.

Stresli yaşam da kaslarımızı gerdiği için ileriki yaşamımızda boyun sarkmalarına sebep olabilir.

Boyun sarkmalarını nasıl önleyebiliriz?

Botoks gibi estetik müdahaleler genellikle boyun sarkmaları için tercih edilmektedir. Eğer bu durumdan çok şikayetçiyseniz botoks uygulayabilirsiniz fakat oldukça pahalı olan bu yöntem birçok insan tarafından tercih edilmemekte, doğal yöntemlere başvurulmaktadır.

Boyun kaslarını güçlendirici egzersizler yaparak boyundaki sarkmaların önüne geçebilirsiniz.

Boyun sarkmaları için maske tarifini uygulayarak da olumlu sonuçlar elde edebilirsiniz.

MASKE TARİFİ

MALZEMELER

  • 1 çay kaşığı kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı su
  • 2 tatlı kaşığı un
  • 3 tatlı kaşığı yoğurt

Kuru mayayı suyun içerisinde çözündürerek başlıyoruz. İyice karıştığından emin olduktan sonra içerisine yoğurdu ekliyoruz, unu da ekleyip bulamaç haline getiriyoruz. İyice karıştırdığımız maskeyi gıdı ve boyun bölgesine iyice uyguluyoruz. Yaklaşık 20 dakika bekletip güzelce temizliyoruz. Aynı maskeyi yüzünüze de uygulayabilirsiniz.

FAYDALARI

Maya içerisindeki maddeler sebebiyle kırışıklıkların azalmasında etkili olur ve cilt sarkmalarını önler. İçerisine eklediğimiz yoğurt cildi nemlendirir ve yumuşatır. Un ise kıvam alması için önemli bir maddedir. Bu maskeyi haftada iki kez yüzünüze ve boynunuza uygulayabilirsiniz. Cildinize parlaklık sağlayacak, kırışıklıkları giderecek, sarkmaları önleyecek ve doğal bir görünüm kazanmasını sağlayacaktır. Ayrıca yapacağınız boyun kaslarını güçlendirici egzersizlerle estetik müdahaleler olmadan dilediğiniz görünüme rahatça kavuşabilirsiniz.

Maske içerisindeki herhangi bir maddeye alerjiniz varsa lütfen maskeyi uygulamayınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal