Boynun Yaşlanma Belirtileri Nelerdir? Boyun Yaşlanması Nasıl Ertelenir?

Boynumuz suratımızdan sonra güneşe en çok maruz kalan yerlerimizden birisi. Bu nedenle en çok kuruyan ve yaşlanmaya meyilli olan yer de orası. Peki nasıl ertelenir?

20.07.2019-15:57 - (Son Güncelleme: 09.08.2019-08:59) Boynun Yaşlanma Belirtileri Nelerdir? Boyun Yaşlanması Nasıl Ertelenir?

Yaşlılık ilk ellerde ve boyunda belli olur. Bu yüzden bu iki bölgeye daha fazla dikkat etmek gerekiyor. Bazı ufak detaylarla bu belirtileri erteleyebiliriz. Peki, neden boynumuz daha hızlı yaşlanır? İşte, sorunun cevabı...

BOYNUNUZDA YATAY ÇİZGİLER VAR MI?

Boynumuzdaki yatay çizgiler biz yaşlandıkça cildimizin kuvvetini ve esnekliğini kaybetmesinden kaynaklanır. Ciltteki kolajen üretiminin azalmasıyla, çok güneş ışığına da maruz kalınınca, yatay çizgiler meydana gelir. Çözümü çok zordur fakat uzun yıllar su içmeniz gerekmektedir. Ancak geç değildir.

POİLİKODERM SORUNU VAR MI?

Yine çok fazla güneşe maruz kalınmasından dolayı, boynun iki kenarında ortaya çıkan kırmızımsı ve turuncumsu lekelerdir. Düzenli güneş kremi kullanarak bu derdi bitirebilirsiniz.

DERİNİZ SARKIYOR MU?

Engellenmesi en zor yaşlılık göstergesidir. Yaşlandıkça vücut daha az kolejon üretir. Bu da derinin sertliğini ve gerginliğini kaybetttir. Bol nemlendirme, germe ve çene çekme hareketleri ile yok etmese de biraz olsun erteler.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal