Boşanmaya Neden Olan Sorunlar Nelerdir?

İnsanlar evlenerek mutlu bir yaşam sürmeyi hedeflerler. Fakat bazı durumlarda istenmeyen problemler büyür ve bunun sonucunda boşanmak kaçınılmaz bir son olur. Peki hangi nedenler boşanmada etkilidir?

06.07.2020-14:57 - (Son Güncelleme: 06.07.2020-13:59) Boşanmaya Neden Olan Sorunlar Nelerdir?

İnsanlar genellikle maddi problemlerin insanların boşanmalarına etki ettiğini ifade eder. Fakat uzmanların yapmış olduğu araştırmalar göstermektedir ki maddi problemlerden daha önemli olarak ilişkisel nedenlerin boşanmaya neden olduğunu açıklamıştır.

MADDİ SORUNLAR PROBLEM DEĞİL!

Evlilik terapistine başvuru yapan 300 çifte yapılan bir ankette, maddi ve manevi iki farklı problem senaryosu sunulmuştur. Bu senaryolara göre sorulan sorulara verilen yanıtlar çiftlerin yüzde 35’i maddi sorunlar nedeniyle boşanmanın eşiğine gelebileceklerini belirtirken, yüzde 65’i, partneriyle arasında doğabilecek iletişim sorunlarının daha önemli olduğunu ifade etmişlerdir. Çiftler bunlar arasında “sürekli eleştirme”, “sürekli suçlama ve savunma döngüsüne girme”, “sürekli araya görünmez duvarlar örme” başta olmak üzere, ilgisizliğin, davranışlardaki değişikliklerinin, eleştirel dilin ve agresifliğin veya olumsuz kişilik yapılanmalarının, yaşadıkları evliliği daha fazla tehdit edeceğini düşünmektedirler.

HAYATTAN ZEVK ALAMAMAK

Evlilik terapisi alan çiftlerin davranışlarının büyük bir kısmında, partnerler arasında cinsel, davranışsal, iletişimsel sorunlardan kaynaklı problemlerin görüldüğüne kaynaklı problemlerin olduğuna dikkat çeken Pikoterapist Cem Keçe, “Birbirlerine eskisi gibi sevgi ve şehvet duymayan, evliliklerinin ilk yıllarında yaşadıkları heyecanı kaybetmiş, sözleriyle ve davranışlarıyla birbirlerini suçlayan, artık tamamen çatışma içine girmiş bir çift için kazanılmış yüksek standartlı bir hayatın anlamı yoktur. Çünkü bu çift için artık hayatın tadı kaçmıştır” ifadesinde bulundu.

Psikoterapist Cem Keçe, uzun yıllar boyunca edindiği tecrübeler ışığında evliliği istenmeyen sona götürecek 5 tutum belirlediğini açıkladı. Bunları “küçümsemek, acımasızca eleştirmek, agresif ve savunmacı tavır takınma, sürekli sorunları görmezden gelmek ve sorumlulukları paylaşmamak” olarak nitelendiren Keçe, bu problemlerin çözüme kavuşmaması halinde kişiler arasında davranış şekillerinin evlilik için adeta boşanmaya götüren en önemli nedenler olduğunu ifade etti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal