Boşanma Avukatıyla Görüşmeden Bilmeniz Gereken 5 Şey

Boşanmak gibi oldukça zorlu ve sıkıntılı bir süreci idare etmek durumundaki avukatlar, her iki tarafında lehine olabilecek en iyi sonucu alabilmek için çaba sarf ederler. Ama konu boşanma avukatına gelene kadar sizin de bilmeniz gereken bazı hususlar var.

27.02.2020-15:10 - (Son Güncelleme: 27.02.2020-15:05) Boşanma Avukatıyla Görüşmeden Bilmeniz Gereken 5 Şey

ÜCRETLER

Evlilik gibi boşanma süreci de birtakım masraflar doğurur. Bu miktarları avukatlar ve dava sahipleri aralarında kararlaştırırlar ama unutmamak gerekir ki davanın seyri esnasında oluşacak başka masraflar göz önünde tutulmalıdır. O yüzden bu süreci daha önce yaşamış insanlarla konuşabilir ve bu konuda önünüzü görebilirsiniz.

ŞAHİTLER

Boşanma davalarının tükürmek, aldatmak, şiddet göstermek, rezil etmek, küçümsemek, başkalarıyla kıyaslamak, küçültücü davranmak, kilosuyla-organlarıyla-görüntüsüyle alay etmek, ekonomik-fiziksel-cinsel aşağılamalarda bulunmak, sırları açıklamak, dedikodu çıkarmak, iftira etmek gibi birçok nedeni vardır ve bu konular ile ilgili birçok şahit olabileceğini unutmayın. Daha da ilginci kimlerin meraklı bir şekilde şahit olmak isteyebileceğini asla küçümsemeyin.

DAVA REDDEDİLEBİLİR

İnanılması güç gelebilir ama gerekli şartların oluşmadığı kanısına varıldığı takdirde boşanma davası reddedilir ve çiftler evli olarak kalmaya devam eder. Bu gibi durumların da olabileceğini baştan düşünmekte yarar vardır.

ÖZEL SEBEPLER

Boşanmanın özel sebepleri Türk Medeni Kanunu’nda beş madde ile düzenlenmiştir. Zina, hayata kast, pek kötü ve onur kırıcı muamele, suç işleme, haysiyetsiz hayat sürme, terk ve akıl hastalığı özel boşanma sebepleridir. Kanun koyucu önceden belirlediği bir olayı boşanma nedeni olarak kabul etmektedir.

EVLİLİK BİRLİĞİNİN SARSILMASI NE DEMEKTİR?

Boşanma davaları sürecinin süper star kavramlarından biri de evlilik birliğinin sarsılmasıdır. Peki nedir bu evlilik birliğini sarsan şeyler? Aslında temelde şiddetle ilişkilendirilebilecek her şey bu birliği sarsmaktadır. Yani Türk Kanunları’na göre duygusal, sosyal, ekonomik, cinsel, görsel veya fiziksel şiddet evlilik birliğini temelinden sarsmaktadır.

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal