Bitkilerinizi Kış Soğuğundan Korumanın Yolları

Bahçenizdeki ve evinizdeki bitkileri kış boyunca canlı tutmak zor bir uğraştır.

01.12.2018-15:14 - (Son Güncelleme: 01.12.2018-15:11) Bitkilerinizi Kış Soğuğundan Korumanın Yolları

Bahçenizdeki ve evinizdeki bitkileri kış boyunca canlı tutmak zor bir uğraştır. Bütün bunlar, bitkilerin ne kadar savunmasız olduğuna, havanın ne kadar soğuk olduğuna, mevsimin uzunluğuna ve ne kadar uğraştığınıza bağlıdır. Bitkilerinizin kışı atlatabilmesi yapabilecek birkaç seçenek şunlardır:

 

İklime uygun bitkileri seçin: En basit çözüm yolu iklime uygun bitki seçmektir. Bulunduğunuz bölgenin iklimini iyice öğrenin.

 

Saksı bitkilerini içeri alın: Soğuk havaya ilk ve en kolay çözüm, bitkilerinizi düşük sıcaklıklardan korumaktır. Dışarıda saksı bitkileri veya asılı sepetleriniz varsa, bunları evinizin içine alın.

 

Bitkilerinizi sulayın: Çok soğuk geceden önce bitkilerin etrafındaki toprağı suyla nemlendirin.Toprak, ısıyı koruduğundan daha iyi bir şekilde hapseder ve bitkilerin etrafındaki havayı yavaşça buharlaşır.

 

Saksılarınıza saman ekleyin: Saman, toprakta ısıyı ve nemi tutarak bir yalıtkan görevi görür. Bitkilerin kök sistemlerini soğuk hava sıcaklıklarından korumak için kullanılır.

 

Bitkilerinizin üstünü örtün: Eski bir battaniye veya bezi saksıların üzerine tente gibi serin. Bitkilerinizi soğuk gecelerden korumanız gerekiyorsa, eski bir battaniye gibi basit bir barınak yeterli olabilir.

Bir ısı kaynağı sağlayın: Son derece soğuk havalarda yaşıyorsanız, bitkilerin hayatta kalamayacakları için onlara bir ısı kaynağı sağlayarak yardımcı olabilirsiniz.

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal