Bitki Banyoları Nasıl Yapılmalıdır?

Bitkilerin şifalı gücünü hepiniz biliyorsunuzdur. Her bitkinin farklı bir faydası bulunur. Sizde bitkilerin gücünden yararlanarak tüm stresinizi azaltacak, cildinizi güzelleştirecek banyolar hazırlamanız mümkün. İşte size iyi gelecek bitkisel banyolar...

08.08.2020-13:00 - (Son Güncelleme: 08.08.2020-12:55) Bitki Banyoları Nasıl Yapılmalıdır?

Kleopatra’nın dillere destan güzelliğini düzenli olarak yaptığı sütlü ve ballı banyolara borçlu olduğu yıllar boyunca söylenir... Çok eski çağlardan beri insanlar, banyo suyuna karıştırdıkları çeşitli şifalı malzemelerle rahatlamanın ve gençleşmenin birçok yolunu bulmuşlardır. Siz de bu şifalı banyolarla gençleşip güzelleşebilir, tüm vücudunuzu ve ruhunuzu suyun gücü ile dinlendirebilirsiniz.

RAHATLATICI BİTKİSEL BANYO TARİFİ

Banyo küvetinizi çok sıcak suyla doldurun, içerisine birer avuç papatya, melisa ve ısırgan otu ile 7-8 damla lavanta yağı ilave edin. Su biraz ılındıktan sonra küvete girerek en az 20 dakika boyunca dinlenin. Papatya güçlü bir antiseptiktir özellikle vücudunuzda çeşitli yaralar ya da cildinizde kuruluk mevcutsa, bu karışım size çok iyi gelecektir. Isırgan da kan dolaşımını hızlandırıp cildinizi ve saçlarınızın beslenmesine yardımcı olacaktır. Melisa otu ve lavanta, bilinen en iyi sakinleştirici bitkilerden biridir. Bu banyodan sonra kendinizi sarın ve tüm vücudunuzun gevşediğini hissederek ardından güzel bir uyku çekin. Uyandığınızda kendinizi yenilenmiş hissedeceksiniz.

CİLDİ VE SAÇLARI PARLATAN BİTKİSEL BANYO TARİFİ

Çok sıcak suyun içine bir avuç aynısefa çiçeği, bir avuç papatya, bir avuç ısırgan, iki yemek kaşığı kurutulmuş nane, iki yemek kaşığı kurutulmuş kekik ve iki yemek kaşığı yeşil çay ilave ederek su ılıklaşınca içine girerek en az 20 dakika boyunca bekleyin. Bu sırada saçlarınızı da bu suyla ıslatıp bekletmeyi ihmal etmeyin. Bu bitki karışımı cildi nemlendirmeye ve canlandırmaya yardımcı olacak, ciltteki kuruluk, döküntü, kaşıntı ya da yaralara çok iyi gelecektir.

ŞİŞKİNLİĞİ VE ÖDEMİ AZALTAN BİTKİSEL BANYO TARİFİ

İki avuç kiraz sapı, bir avuç mısır püskülü, bir avuç ısırgan yaprağı ve iki yemek kaşığı himalaya tuzunu küvette çok sıcak olan suyun içerisine ilave edin ve su ılıklaştıktan sonra içine girerek en az 20 dakika boyunca bekleyerek dinlenin. Özellikle ellerde, ayaklarda ve yüzde meydana gelen rahatsız edici şişlikleri gidermek için, vücuttaki ödemi azaltmak için çok etkili bir banyodur. Haftada iki kez tekrarlayarak etkisini artırabilirsiniz. Bu banyodan sonra mutlaka bolca su için.

SÜT VE BAL BANYOSU TARİFİ

Kleopatra’nın favorisi, süt ve bal banyosudur. Fakat zannedildiği gibi tüm küveti pahalı malzemelerle doldurmanıza gerek yoktur. 3 su bardağı süt ve yarım su bardağı bal ilave edeceğiniz banyo suyunda dinlenmek de sizi rahatlatacak, cildinizi canlandıracak ve tüm yorgunluğunuzu alacaktır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal