Çocukluğumuzdaki Gibi: Petibörlü Bisküvili Pasta Tarifi, yapımı kolay lezzetli çayın yanında kimse tutamaz bizi.Şimdiden afiyetler olsun.

MALZEMELER

2 paket

petibör bisküvi

1 litre

süt

2 tepeleme yemek kaşığı

un

2.5 yemek kaşığı

mısır nişastası

1 su bardağı

toz şeker

3 yemek kaşığı

kakao

1 yemek kaşığı

tereyağı

1 paket

vanilya

80 gram

sütlü çikolata

1/2 su bardağı

hindistan cevizi

2 yemek kaşığı

toz antep fıstığı

Üzeri İçin:

1/2 su bardağı

hindistan cevizi

2 yemek kaşığı

toz antep fıstığı

PÜF NOKTASI

Mısır nişastası yerine buğday nişastası da kullanabilirsiniz.

NASIL YAPILIR?

Kremasını hazırlamak için, derin bir tencereye sütü alın. Üstüne unu, nişastayı, şekeri ve kakaoyu ekleyip bir tel çırpıcı yardımıyla güzelce karıştırın.

Tencerenin altını açın ve sürekli karıştırarak, kaynamaya başlayıp, koyulana dek pişirin.

Göz göz kaynayıp, kıvamı koyulaşınca içine vanilyayı ekleyin karıştırın ve altını kapatın.

Altını kapattıktan sonra içine çikolatayı ve tereyağını ekleyip, tereyağı ve çikolata eriyene dek güzelce karıştırın.

Isıya dayanıklı kare bir kaba bir sıra petibör bisküvileri dizin, üstüne hazırladığınız kremadan bir kat dökün, bisküvileri örtecek şekilde.

Üstüne tekrar bir sıra bisküvi dizin ve bu şekilde tüm krema bitene kadar devam edin.

En üst kata kremayı dökün ve ılıklaştıktan sonra üstüne Hindistan cevizi serpin.

Buzdolabına kaldırın ve 2-3 saat dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis edin. Dilimlerin üstünü toz antep fıstığı ile de süsleyebilirsiniz.

  Son Dakika Sağlık Haberleri için aşağı kaydırın