Birkaç Adımda Yazlık Cilt Bakım Tüyoları

Yazın cilt bakımı nasıl yapılır? Yaz aylarında cilt bakımı yaparken nelere dikkat etmek gerekir? Detaylar haberimizde…

11.07.2020-16:56 - (Son Güncelleme: 03.06.2021-17:18)

Yaz aylarının gelmesiyle cilt bakım rutinlerine başlanıldı bile. Kışın soğuktan yıpranan, kuruyan ve çatlayan cildimizin yenilenmeye ihtiyacı var. Yaza girerken mevsim değişikliğinden kaynaklı cilt bakım rutinini de değiştirmek gerekiyor. Mevsim değişiklikleri cilt bakımına en ihtiyaç duyulduğu dönemleridir. Peki, yaza girerken cilt bakımı nasıl yapılır? Yaz aylarında cilt bakımı yaparken nelere dikkat etmek gerekir? Detaylar haberimizde…

Kış aylarında çok fazla güneş görmeyen, soğuk hava ve rüzgar gibi dış etkenlere fazlaca maruz kalan cildimiz, yaz aylarında sağlıklı olması için bakıma ihtiyaç duyar. Kış mevsiminin aksine yazın sıcak hava ve güneşe maruz kalacak olan cildimizi yaza uygun bakım yapılmalı ve önlemler alınmalı. 

Yaz kış demeden cildimiz sürekli olarak bakıma ihtiyaç duyar. Cilt bakımını yaparken de cildin ihtiyaçlarına göre bakım rutini uygulanmalı. Yaz mevsimi özellikle cildinizi korumanız geren bir dönemdir. Çünkü yapılan en ufak hata da bile geri dönüşü olmayan cilt lekelerine maruz kalınabilir. 

Cilt lekeleri oldukça önemli bir konudur. Çünkü cilt lekeleri oluştuktan sonra onları gidermek zor olabilir. Bu yüzden cilt lekeleri oluşmadan önlem almakta fayda var. 

YAZ CİLDİ NASIL ETKİLER? 

Yaz aylarında sıcaklıklar fazlaca artar ve bu artış, nem ve ısıyla birleştiğinde cilt üzerindeki yağ bezelerinin oluşumunu tetikleyebilir. Bu durum yağlı olan bir cildin daha yağlı görünmesine neden olurken, kuru cilt tipine sahip olanların ise pürüzlü ve düzensiz görünmesine neden olur. Yakıcı güneş, cilde direkt maruz kaldığında cilt hasarları oluşturur. 

Güneş ışınlarının yoğunluğu cilt üzerinde bazı etkileri oluşturabilir. Güneş ışınları daha fazla melanin pigmenti üreterek bronzlaşmaya neden olur. Bu bronzlaşma daha da ilerlerse cilt yanıklarına neden olur ve oluşan bu cilt yanıkları cilt kanserlerine neden olabilir. 

Güneş ışınları yüksek ısıyla birleşince ciltteki gözeneklerin fazla açılmasına neden olur. Büyüyen bu gözenekler kir ve yağ ile tıkanır ve bakteri oluşumuyla yüzde sivilce ve lekelere neden olur. 

HAFİF FORMÜLLER İÇEREN ÜRÜNLER KULLANIN

Kış aylarında yoğun formüle sahip ürünler tercih ederken yaz aylarında daha hafif formüllere sahip olan ürünler tercih etmeliyiz. Sıcak havalarda dengesini kaybeden cilt için jel formdaki kremleri, maskeleri, köpük temizleyicileri yani cilde ağırlık yapmayacak ürünleri tercih etmemiz gerekir.

GÜNEŞ KREMİ KULLANIN

güneş kremi kullanmanın faydaları

Güneş kremi yalnızca yaz aylarında değil dört mevsim sürekli olarak kullanmamız gereken bir üründür. Kış soğunun da cildi yaktığını biliyor muydunuz? Yaz kış sürekli olarak güneş kremi kullanmalısınız ancak yaz güneşi daha etkili olduğu için  yaz aylarında cildimizde kalkan görevi görecek güçlü bir güneş kremi kullanmamız gerekir. Bu nedenle geniş spektrumlu bir koruyucu kullanmamız ve gün içerisinde sık sık yenilememiz gerekir.

CİLDİNİZİ ARINDIRIN

peeling yapmanın cilde faydaları

Nem oranının artması ve aşırı terleme yaz aylarında gözeneklerin tıkanmasına neden olur. Gözenekler tıkandığı için mutlaka arındırıcı kullanmalısınız. Cildin nefes almasını engelleyen ölü derilerden ve kirden kurtulmak için taneli veya kimyasal peelingleri, ipek yüz keseleri ile birlikte kullanmalısınız.

ÖDEMDEN KURTULUN


Sıcaklıklar yükseldikçe vücut daha fazla su tutmaya başlar. Bu nedenle tüketilen besinlerin yanı sıra detoks etkili ürünlerden, kan dolaşımının hızlanmasını sağlayan yüz ve vücut için masaj aletlerinden destek alınabilir.

LEKE KARŞITI ÜRÜNLERDEN FAYDALANIN


Güneş ışınlarının yoğun olmasından dolayı ciltte lekeler oluşabiliyor. Bunu engellemek içinse, özellikle hassas bir cilde sahipseniz, güneş koruyucu kremlerin yanı sıra aydınlatıcı ürünlerden de yardım alınabilir.

DÜZENLİ OLARAK ANTİOKSİDAN KULLANIN

Yaz aylarında cildin ihtiyaçlarını karşılamak için iyi bir antioksidan serum kullanılmalıdır. Antioksidan serum sadece cildi sadece nemlendirmekle kalmaz, aynı zamanda cildi çevresel zararlardan da korur. Kollajen üretimini artırmaya yardımcı olur ve cilt hasarını önlemek için zararlı serbest radikalleri temizler. Daha genç görünen bir cilde sahip olmak için narenciye, yeşil ve yapraklı sebzeler, yeşil çay, fındık ve kepekli tahıllar tüketilmelidir.

CİLDİNİZİ NEMLENDİRİN


Cildinizi yaz aylarında mutlaka nemlendirin. Cilt sadece kışın değil yazında neme ihtiyaç duyar. Haftada birkaç kez uygulayabileceğiniz nemlendirici maske cildin yeterli neme ulaşması için fayda sağlayacaktır. 

PÜRÜZSÜZ BİR CİLT İÇİN ÖLÜ DERİYİ TEMİZLEYİN

Peeling yöntemi ile deriyi derinlemesine temizleyebilirsiniz. Cildi ölü derilerden arındırmak parlak ve pürüzsüz bir cildin anahtarıdır. Mat ve kuru ciltlerde ölü hücre birikimi vardır. Cildi derinlemesine temizlemek için doğal malzemeleri kullanarak peeling yapabilirsiniz. Doğal yağlar, deniz tuzu ve kahve telvesi gibi doğal peeling malzemeleriyle ölü deriyi derinlemesine yenileyebilirsiniz. Bu cilt yenileme işlemi sadece yüz için değil, tüm vücut için gereklidir. Ancak dikkat edilmesi gereken en önemli nokta, cilde peeling yaparken nazik olmanız gerektiğinin unutulmamasıdır. .

MAKYAJI AZALTIN


Makyaj kadınların en sevdiği şeydir biliyoruz. Ancak yaz aylarında makyaj yapımını azaltmanız cildinizin daha sağlıklı görünmesi için avantajınıza olacak bir durumdur. Yazın cildin daha iyi nefes almasını sağlamak için makyaj malzemesi kullanımını en aza indirmelisiniz. Nem ve ısı, cildin nefes alma ve stres atma özelliğini azaltır. Cildin biraz dinlenmesi için yaz aylarında yoğun makyaj kullanımından kaçınmalısınız. Bunun yerine daha hafif cildi ağırlaştırmayacak hafif bir makyaj tercih edebilirsiniz. İnanın çok daha fresh görüneceksiniz!

BOL SU İÇİN

Su sağlıklı bir cilt için en önemli bileşendir. Sağlıklı bir cilt için yeterince su içmelisiniz. Özellikle yaz aylarında daha çok sıvı kaybı yaşayacağınız için su içmeye özen göstermelisiniz. Su; cildi esnek, yumuşak ve parlak tutar. Yanınızda mutlaka su olmalı ve günde en az 2-3 litre içilmelidir.

GÖZ ÇEVRESİNE ÖZEL BAKIM UYGULAYIN


Göz çevresi, yüzün geri kalanına kıyasla çok daha ince ve daha hassas olmasından dolayı bakım şekli biraz daha farklı ve özenli olmalı. Hyaluronik asit, salatalık ve bal içeren iyi bir göz altı jeli seçilerek kırışıklıkları önleyebilir ve nemlenmesini sağlayabilirsiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal