Bir İtalyan Rüyası: Tortellini Tarifi

Lezzetiyle önünde şapka çıkartılacak Tortellini tarifini sizler için hazırladık. Tortellini nasıl yapılır? İşte kolayca hazırlayabileceğiniz Tortellini tarifi…

06.01.2020-10:14 - (Son Güncelleme: 10.01.2022-12:42)

Makarna ve pizza denilince akıllara hemen hamur işleri ile ünlü olan İtalya geliyor! Dünya üzerinde eşsiz yemekleriyle popüler olan İtalya'nın geleneksel mutfağı o kadar çeşitli ve şaşırtıcı ki, tek bir yazıyla anlatmak imkansız. Adı İtalya’yla bütünleşmiş lezzetli tarifleri saymakla bitmez. Ancak biz sizin için listeyi sınırlandırarak mutlaka denemeniz gereken en popüler yemeklerden olan Tortellini’nin tarifini vereceğiz. Oldukça basit olan Tortellini yapımını mutlaka denemelisiniz. 

İtalya'nın makarnalarının ne kadar meşhur olduğunu söylemiştik. Tortellini de onlardan biri! Bir çeşit yuvarlak makarna olan tortellini, içerisinde kaşar peyniri veya et bulunur. Mayasız hamurdan hazırlanır. Genellikle kuru olarak değil, sos ile bulanmış bir biçimde servis edilir. Tortellini dondurulmuş bir biçimde de satılır. İlk çıkış noktası Emilia bölgesidir.

TORTELLİNİ NASIL YAPILIR?

Tortellini için gerekli malzemeler:

- 1 paket tortellini

- 8 adet mantar

- 1 bardak hazır çiğ krema

- 1 yemek kaşığı tereyağı

- 1 yemek kaşığı dereotu

- 4 yemek kaşığı rendelenmiş parmesan peyniri

- 1 çay kaşığı karabiber

- 1 tatlı kaşığı tuz


Makarna tenceresine az su ve tuzu koyarak kaynatın. İçine tortelliniyi atıp 8 ila 10 dakika haşlayıp süzün. Suyundan 1 bardak ayırın. Mantarları yıkayıp ince ince doğrayın. 1 kaşık tereyağında pembeleştirin. Üzerine ayırdığınız 1 bardak makarna suyunu dökün. Krema, dereotu, parmesan peyniri, karabiber ve tuz ilave edin. Hazırladığınız sosu 4 ila 5 dakika kaynatın, sosu tortellini ile karıştırıp servis edin. Afiyet olsun.

DOMATESLİ TORTELLİNİ TARİFİ

Dilerseniz sos ilave ederek domatesli tortellini hazırlayabilirsiniz.

Domatesli Tortellinin Sosu için:

- 3 yemek kaşığı tereyağı

- 2 adet rendelenmiş domates

- 1 adet sarımsak

- 1 çay kaşığı tuz

- 1 çay kaşığı karabiber

Domates sosu için bir sos tenceresinin içerisine tereyağını alın sarımsağı rendeleyerek içerisine ilave edin ve hafifçe soteleyin sonrasında domatesleri ekleyerek kıvam alana kadar yaklaşık 5 ila 12 dakika kadar karıştırıp pişirin. Kıvam aldığında ocaktan alıp tuz ve baharatlarını ilave edin ve dinlenmeye bırakın. Afiyet olsun.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal