Bir Gram Kokunun Olmadığı Hamsi Tava Tarifi

Balık kokar ve bu mutfaktaki en büyük sorunlardan biridir. Ancak kağıtta yapılan bu hamsi tava tarifi ile kokudan kurtulacaksınız.

29.08.2019-13:37 - (Son Güncelleme: 29.08.2019-15:25) Bir Gram Kokunun Olmadığı Hamsi Tava Tarifi

Balık kokusu balık yapmaktan bile soğutabilir bazen. Ancak bu kağıt yöntemiyle evde gönül rahatlığı ile hamsi tava yapabilirsiniz.

MALZEMELER

Hamsi
Mısır unu
Pişirme kağıdı
Sıvı yağ
Balık tavası

NASIL YAPILIR?

Tepsinizden biraz daha büyük pişirme kağıdını hafif yağlamaya başlayın. Hamsiyi temizleyin ve yıkamanın ardından tuzlayın. Dilerseniz kılçıklarını temizleyebilirsiniz, çocuklarınızın yemesi daha rahat olur ya da çatalla tüketerek ellerinizi kirletmenize de ihtiyaç kalmaz. Mısır unu ile kaplanmış hamsileri yuvarlak olacak biçimde tepsiye sıralayın ve üstüne dilerseniz oldukça az yağ gezdirin.Hamsilerin üstünü örtmek için altta kullandığınız büyüklükte pişirme kağıdını hamsilerin üstüne yerleştirin. Pişirme kağıdını kıvırarak güzelce kapatın. Hamsi tavasına (yoksa normal bir tava da alabilirsiniz) hamsiyi koyun. Tavayı yağlamanıza ihtiyaç yok. Pişerken buğulanmasını arzu etmiyorsanız kağıdın üzerine kürdanla delik açın. 10-15 dakika kadar (ocağınızın ısı şiddetine göre farklılık gösterebilir) hamsileri, döndürerek pişirin.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal