Bir Bebeğe Sarılmak Oksitosini Yükseltir! Vücut Oksitosine Neden İhtiyaç Duyar?

İnsanlar oksitosin hormonunu “aşk hormonu” olarak adlandırırlar; çünkü vücut kucaklaşırken, sevildiğimizi hissettiğimizde, bir bebekle, bir hayvanla etkileşime girdiğimizde veya başka bir varlık ile yakın fiziksel temas halindeyken vücudumuz fazla miktarda üretir. Peki oksitosine neden ihtiyaç duyarız?

01.05.2019-13:22 - (Son Güncelleme: 01.05.2019-13:00)

Vücudumuz her gün, şefkat gösterdiğinizde, empati duyduğunuzda veya çocuklarınıza veya köpeğinize sarıldığınızda oksitosin üretir. Aslında, araştırmalar, insanlar köpeklerle oynadıklarında oksitosin seviyelerinin hem insanda hem de köpeğin içinde yükseldiğini gösteriyor.

Kandaki oksitosinin faydalarının bir listesi:

1. Daha iyi görünüm

Bilimsel bir çalışmada denekler, diğer insanlara plasebo yerine bir doz oksitosin verildikten sonra daha iyi görünümlü ve daha çekici olduğunu belirtti.

2. Verdiğini al

“Nöroekonomi” alanındaki çalışmalar (beynin finansal durumlar ve kararlar sırasında analiz edildiği), bir miktar oksitosin dozundan etkilendiğinde parayla ilgili seçimler yapan kişilerin serum fizyolojik kontrol dozu verilenlere göre% 80 daha cömert hale geldiğini buldu. 

3. Güven

Bir oksitosin enjeksiyonu verilen bir güven oyununa katılanlara daha yüksek güven örnekleri gösterildi. Salin plasebo verilen çalışma katılımcılarının% 21'i maksimum güven düzeyini gösterirken, oksitosin etkilenen deneklerin% 45'i maksimum güven düzeyini gösterdi.

4. Daha iyi sindirim

Ruh halini etkilemenin yanı sıra, oksitosin, sindirim sisteminde de büyük bir rol oynar. Araştırmalar tükenmiş oksitosin seviyelerinin sindirimi yavaşladığını göstermektedir. Oksitosin, IBS ile bağlantılı bile olmuştur.

5. Şifa verir

Oksitosinin ayrıca, bir anjiyogenezde, bir yaralanma sonrası kan damarlarının büyümesi veya yeniden büyümesi ile ilgili bir işi vardır. Bilimsel araştırmalar, bedenin stres altındayken veya duygusal çatışmaların ortasındayken bir yaranın iyileşmesinin daha uzun sürdüğünü göstermektedir. Bu büyük olasılıkla bir vücudun oksitosin seviyeleri ile ilişkilidir.

6. Kalp sağlığı

Oksitosin, kardiyovasküler bir hormondur; bu, kan damarlarını açık tutarak ve kan basıncını düşürerek ve ayrıca antioksidan ve antienflamatuar görevi görerek kardiyovasküler sistemi desteklediği anlamına gelir.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal