Bingsu Nasıl Yapılır? Bingsu Tarifi

Bing-su Korelilerin özellikle sıcaklarda tercih ettiği bir tatlıdır. Kore’nin meşhur tatlılarından olan bingsu tatlısı nasıl yapılır? Evde kolayca yapılabilecek, hem pratik, hem de lezzetli olan bingsu tatlısı tarifi…

Bingsu Nasıl Yapılır? Bingsu Tarifi

Bingsu Nasıl Yapılır? Bingsu Tarifi

Evde yapmak için kolay bir tarif arayanların, hemen yapabileceği enfes bir tarif olan bingsu, oldukça kolay bir tatlı. Kafelerdeki müthiş tatlılardan olan bingsu tatlısını, yiyenler hayran kalacak. Şimdiden bu pratik lezzeti yapacaklara, afiyet olsun...

MALZEMELER

Dondurulmuş süt (4 küp)

3 yemek kaşığı çilek

Maraş dondurması (2 yemek kaşığı)

Jöle (isteğe göre)

YAPILIŞI

Tarife başlamadan önce sütü buz kalıplarına koyup, buzluğa atın. 2 saat kadar beklettiğiniz süt kalıplarını tarife başlarken dolaptan alın. Ayarladığınız çileklerin saplarını kesin ve bol suyla güzelce yıkayın. Çilekleri yıkayınca güzelce süzün. 3-4 parçaya ayırın. Dondurduğunuz sütü robotla esin ve kar kıvamı aldırın. Sütü servis tabağına ya da dondurma kasesine koyun. Kestiğiniz çilekleri jöle ile karıştırın ve sütün üstünü koyun. En üstüne ise dondurmayı koyun. İşte bu kadar, tatlınız hazır! Afiyet olsun.

Yorum Yaz

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

EN ÇOK OKUNANLAR