Bilinmeyen Lekeler Nasıl Temizlenir?

Hayatımızın çoğu yerinde görülen hatta kaplayan bir bilinmeyen leke vardır. Bu Bilinmeyen lekeleri çıkarmak ne kadar zor olduğunu çoğu insan bilir. Bu lekelerden kurtulmanın temel çözümleri şunlardır.

17.05.2018-17:52 - (Son Güncelleme: 17.05.2018-17:46) Bilinmeyen Lekeler Nasıl Temizlenir?

Hayatımızın çoğu yerinde görülen hatta kaplayan bir bilinmeyen leke vardır. Bu Bilinmeyen lekeleri çıkarmak ne kadar zor olduğunu çoğu insan bilir. Bu lekelerden kurtulmanın temel çözümleri şunlardır.

ALKOL VE SU KARIŞIMI

Eşit miktarda Alkol ve Su lekeye iyice emdirin. Bu sırada Lekenin dağılmasını da engelleyin. Daha sonra İyice Durulayın ve lekenin geçip geçmediğini kontrol edin. Çoğu insan bu karışımdan elde ettiği sonuç başarılıdır, tavsiye edilir.

SU VE KAĞIT HAVLU YÖNTEMİ

Bir kumaşın veya herhangi bir giysinize bilmediğiniz bir leke bulaştığında ilk yapacağınız işlemlerden biride soğuk su ve kağıt havlu yöntemidir. Suyun soğuk olması önemlidir. İlk olarak suyu kağıt havluya az bir miktar emdirin. Daha sonra lekeye ovalamadan sürün. Birkaç dakika sonra kağıt havluyu değiştirin ve aynı işlemi tekrar yapın. Yaklaşık yarım saat sonra artık kağıt havluyu elinizden bırakın ve soğuk su dolu içi boş herhangi bir kap veya bardağa bilinmeyen lekenin olduğu tarafı koyun ve iyice durulayın. Sonucunda leke büyük ihtimal ile gitmiş olacaktır.

LİMON VE SİCAK SU KARIŞIMI

Bu yöntem en iyi yöntemlerden biridir ve çoğu insanda başarılı olmuştur. Genellikle Meyve lekelerinde kullanılsa da diğer lekelerde de işe yarar. İlk olarak abartılmayacak şekilde düşük bir miktar limon suyunu lekenin üstünde dökün ve sıcak su ile durulayın, ovalayın. Büyük olasılıkta leke gitmiş olacaktır. Deneyen çoğu insan memnundur ve başarılı bir sonuç almıştır.

SICAK SU VE SABUN KARIŞIMI

Bu yöntemde oldukça fazla denenmiş ve başarılı olmuştur. Genellikle kumaşlar üzerinde başarılı olur ve kumaşın cinsine göre lekeyi temizler. Yapacağınız işlem sıcak suyu sabun la birlikte iyice yıkamak, çitilemek. Eğer hala leke çıkmadıysa sirke ve sıcak su karışımı yapıp tekrar deneyin. Eski bir Diş fırçası ile ovalamak daha iyi sonuçlar verecektir. Bunu yapan insanlar orta düzeyin üstünde bir yarar sağlamışlardır.

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal