Bilgisayara İçecek Döküldüğünde Ne Yapmalıyız?

Bilgisayarda çalışırken kahve içiyorsanız ya da çay içiyorsanız ve bir anda içecek aniden devrildiğinde bilgisayara dökülürse yapmamız gerekenleri derledik.

30.10.2019-16:12 - (Son Güncelleme: 30.10.2019-16:10)

Bilgisayara içecek döküldüğünde aniden ne yapacağımızı bilmeyiz. Ancak bu işlemleri yaparsanız bilgisayarı kurtarabilirsiniz.

BİLGİSAYARA İÇECEK DÖKÜLDÜĞÜNDE NE YAPMALIYIZ?

Yapmanız gereken ilk şey bilgisayarı kapatmaktır. Oldukça uzun zaman açık bırakırsanız, kısa devre yapması büyük bir ihtimaldir. Güç kablosu, fare ve öteki harici kabloların hepsini bilgisayardan çıkarın. Bilgisayarı yan döndürerek sıvıların dışarı akmasını mümkün kılın. Varabildiğiniz bütün yüzeydeki suyu temizlemek için bir bez kullanın. Ardından yapılacak en iyi şey, bilgisayarı birkaç gün kurumaya bırakmaktır. Bu denli bekleyemeyeceğinizi düşünüyorsanız, en azından bir günlüğüne kuruması için bekletin. Kurutma kısmında bilgisayarınızı mutlaka açmayın. Bilgisayarın iç bölümlerinin zarar görme olasılığı çok yüksektir. Bu nedenle, bilgisayarınızı açmayı başarabilirseniz, bütün dosyalarınızı aniden yedekleyin.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal