Bienenstich Pastası Nasıl Yapılır? Bienenstich Pastası Tarifi

Sıradan pastalara biraz ara verip sıradışı bir tarif denemeye ne dersiniz? Tarifi Almanlara özgü olan bu pastayı yaparken hem eğlenecek hem de sevdiklerinizi mutlu edeceksiniz. İşte arı sokması pastası..

Bienenstich Pastası Nasıl Yapılır? Bienenstich Pastası Tarifi

Almanların yaptığı Bienenstich adındaki arı sokması pastası, size farklı bir deneyim yaşatacak. İçi krema dolgulu ve dışı ballı-bademli hazırlanan bu pastayı mutlaka denemek isteyeceksiniz. İşte bienenstich (arı sokması pastası) tarifi...

ARI SOKMASI PASTAS TARİFİ

Malzemeler:

Pandispanyası için:

-4 yumurta
-130 gram şeker (bir su bardağından bir parmak eksik)
-1 vanilya şekeri
-150 gram un (bir bardak un)
-Yarım paket kabartma tozu (iki tatlı kaşığı kadar)
-1 paket file badem (100 g)

 Kreması için:

-1 paket vanilyalı puding
-2 kutu sıvı krema

Üstü için:

-1 kaşık tereyağ
-1 kaşık bal

Hazırlanışı:

Öncelikle oda ısısındaki yumurtalar, şeker ile birlikte en az üç dört dakika süre ile çırpılır
-Krema kıvamına geldikten sonra un, kabartma tozu ,vanilya katılıp yavaşça karıştırılır.
-Yağlı kağıt serdiğiniz 26 cm kelepçeli bir kalıba kek hamurunu dökün ve üstüne file bademlerini yerleştirin.
-180 derecelik önceden ısıntılmış fırına verilir, yaklaşık 25 dakika süresince pişirilir.
-Muhakkak kontrol ederek pişirin.
-Kek piştikten sonra en az bir saat boyunca dinlendirin ve sonra ortasından kesin.
-Puding tozunu sıvı krema ile birlikte 2-3 dakika süresince çırpın ve arasına sürün.
-Üzerine bir kaşık tereyağı ile bir kaşık balı küçük bir tavanın içinde eritip fırça veya kaşık ile sürün.
-Pastanız 1 gün dolapta dinlenirse daha lezzetli olacaktır.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

Yorum Yaz

Diğer Kadın Haberleri



-->