Biberon Isıtıcısı Nasıl Kullanılır? Anne Adayları Dikkat

Annelerin işini kolaylaştıran ve bebeklerin sıcak süt içmesini sağlayan biberon ısıtıcılarını nasıl kullanmanız gerektiğini biliyor musunuz? Anne adaylarının ilk defa tanışacağı bu ısıtıcıların nasıl kullanılacağına dair size bir kaç önerimiz var.

15.08.2019-14:07 - (Son Güncelleme: 15.08.2019-13:48) Biberon Isıtıcısı Nasıl Kullanılır? Anne Adayları Dikkat

Bebeklere ek gıdaya geçerken biberonla verilen besinlerin ve anne sütünün bebeğin istediği sıcaklıkta olması gerekir. Peki biberon ısıtıcısı nasıl kullanılır gelin birlikte bakalım.

BİBERON ISITICISI NASIL KULLANILIR?

İlk önce yapmamız gereken şey biberon içerisine soğuk su, mama, süt ya da ek gıda eklenir. Biberonun ağız tarafı iyice kapatılarak, ısıtıcının içerisine tam yerine gelecek biçimde yerleştirilir. Biberonu koyduktan sonra ısıtma işlemi için ısıtıcının modeline ve özelliklerine göre farklı şeyler uygulanır. Bazı biberonlarda istenilen ölçüde sıcaklığın girilmesiyle çalıştırılır.

Bu tarz modellerde en uygun sıcaklık 37 - 40 °C arasıdır. Ardından bir alarm sesi duyulur ve bu alarmın ardından ısıtıcı biberonun istenen sıcaklığını koruması için kapatana dek belirli aralıklarla ısıtma işlemi sürdürülür.

Ne olur ne olmaz diye ısıtıcıdan çıkarıdğınız besini çalkaladıktan veya karıştırdıktan sonra sıcaklığı kontrol edip bebeğinize verin.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal