Biberli Çökelek Bastırması Tarifi

Kahvaltıda yemeye alışık olduğumuz lezzetlerin dışında bir lezzete ne dersiniz? Biberli çökelek bastırması hazır hale getirmesi belki de en pratik olan kış hazırlıklarından. İşte biberli çökelek bastırmasının malzemeleri ve hazırlık aşaması.

16.09.2019-09:42 - (Son Güncelleme: 16.09.2019-09:30)

Kahvaltıların vazgeçilmezi olmay aday harika bir lezzete ne dersiniz? Enfes bir kahvaltılık tercihinizse işte bu tarif tam size göre. 

BİBERLİ ÇÖKELEK BASTIRMASI TARİFİ

MALZEMELER:

500 gr.sivri biber, 500 gr.çökelek, 2 yemek kaşığı çörek otu,1/2 çay bardağızeytinyağı.

HAZIRLANIŞI:

Biberleri güzelce yıkayın ve çekirdeklerini çıkardıktan sonra iri şekilde doğrayın.Çökelekle çörek otunu iyice karıştırın ve kavanozun dibine bir parmak genişliğinde bir taban olacak şekilde bastırın.Üzerine biraz zeytinyağı dökün ve üstüne biberlerden birazını bastırarak ekleyin.Üstüne tekrar çökelek, tekrar zeytinyağı ve biber koyarak kavanozu doldurun ve bütün malzemenizi bitirin. En üstte çökelek ve zeytinyağı kalmasına özen gösterin.Kavanozun ağzını sıkı bir şekilde kapatın ve güneş almayacak serin bir yerde bir hafta bekletin. Sonrasında yemeye hazır olacaktır. Açtığınız kavanozu bitene kadar buzdolabında muhafaza edin.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal