Biberiye Aromalı Kuzu Sarma Tarifi

Kuzu eti sevenlerin mutlaka denemesi gereken, biberiye aromasının kendini hissettireceği kuzu sarma tarifini sizin için derledik.

10.09.2020-17:39 - (Son Güncelleme: 01.12.2021-17:59) Biberiye Aromalı Kuzu Sarma Tarifi

Kuzu eti sevenlerin mutlaka denemesi gereken, biberiye aromasının kendini hissettireceği kuzu sarma tarifini sizin için derledik. Kuzu sarma nasıl yapılır? 

BİBERİYE AROMALI KUZU SARMA TARİFİ

Biberiye aromalı kuzu sarma için gerekli olan malzemeler:

- 2 adet kuzu döş (her biri 1 kg olmalı)

- 2 çay kaşığı tuz

- 1 çay kaşığı karabiber

- 1 yemek kaşığı zeytinyağı

- 1 yemek kaşığı hardal

- 1 çay kaşığı toz kırmızıbiber

- 1 çay kaşığı kimyon

- 4 diş dövülmüş sarımsak

- 6 baş sarımsak

- 8 dal biberiye

Biberiye aromalı kuzu sarmanın sosu için gerekli olan malzemeler:

- 1 yemek kaşığı sirke

- 3-4 yemek kaşığı sıcak su veya 2 yemek kaşığı krema

- 1 çay kaşığı hardal

Biberiye aromalı kuzu sarma için; kuzu döşlerini yıkayın, kurulayın ve yağlarını iyice temizleyin. 1 çay kaşığı tuz, yarım çay kaşığı karabiber ve 1 yemek kaşığı zeytinyağı karışımı ile dış yüzeylerini güzelce ovalayın. Üç dal biberiye sapını sıyırın ve yapraklarını ayrı bir yere koyun. Üzerine hardal, 4 diş dövülmüş sarımsak, 1 çay kaşığı tuz, yarım çay kaşığı karabiber, toz kırmızıbiber ve kimyon ekleyin ve hepsini havan tokmağı ile iyice dövün. Bir adet döşü düz şekilde önünüze alın, üzerine biberiyeli karışımı olabildiğince her yerine eşit şekilde yayın, ikinci döşü üzerine kapatın ve eninden sıkıca rulo biçiminde sarın. Hazırladığınız ruloyu fırın kabına alın, mutfak ipi ile birkaç yerinden açılmayacak şekilde bağlayın. Pişirme kağıdı ile üzerini kapatın, 140 derece ısıtılmış fırında 3 saat pişirin. Pişirme kağıdını alıp, fırın kabının etrafına 5 dal biberiye koyun. Baş sarımsakları kabuklarını soymadan enine şekilde ikiye kesip, biberiyelerin üzerine yerleştirin. Pişirme kağıdı ile kapatıp, 30 dakika boyunca pişirin. Üzerini açıp, altında biriken yağ ile eti ıslatın ve üzerini kapatmadan 30 dakika kadar tekrar pişirin. Fırından alıp, etin iyice yumuşaması için 15 dakika kadar üzerini alüminyum folyo ile kapalı şekilde dinlendirin ve servis tabağına alın.

Sos için fırın kabındaki biberiyeleri alın ve atın, sarımsakların yumuşamış olan içini fırın kabında biriken yağın içine sıkın. 1 yemek kaşığı sirke ekleyin, fırın kabını spatula ile iyice kazıyın. 3-4 yemek kaşığı kadar sıcak su veya 2 yemek kaşığı kadar krema, 1 çay kaşığı kadar hardal ekleyip iyice karıştırın. Sosunuz hazır, etle birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal