Beyaz Saçlar İçin Doğal Çözümler

Bazı insanlarda yaş ilerledikçe, bazı insanlarda genetik yapıları sebebiyle saç beyazlaması yaşanmaktadır. Beyaz saçlardan memnun olmayanlar için rahatlıkla uygulayabilecekleri doğal yöntemleri haberimizde topladık.

16.02.2018-15:26 - (Son Güncelleme: 02.07.2021-13:06)

Kadın ve erkeklerin bakımına en önem verdiği güzellik rutinleri saçlarıdır. Bazen çeşitli nedenlerden dolayı saçlarda beyazlamalar görülebiliyor. Bir yaş alma belirtisi olarak görülen beyaz saçlar, bazen genetik durumlardan kaynaklanmakta, bazen de stresli durumlara maruz kalma sonucu oluşabilir. Ancak üzülmeyin, sizin için hazırladığımız doğal yöntemlerle, beyaz saçlarınızı eski haline döndürebilirsiniz. 

BEYAZ SAÇLAR İÇİN DOĞAL ÇÖZÜMLER

Saçlarınızda meydana gelen beyazlamadan memnun değilseniz eğer, birçok doğal bakım yöntemleriyle saçlarınızı besleyebilir, eski görünümüne kavuşmasını sağlayabilirsiniz. Özellikle oldukça yıpratıcı kimyasal ürünlerden uzak durmak isteyenlerin rahatlıkla kullanabileceği bu yöntemlerle istenilen sağlıklı saçlara kavuşmanız mümkün. 

Hint Bektaşi Üzümü

C vitamini ve diğer antioksidanlar açısından oldukça zengin bir meyve olan Hint Bektaşi üzümünü, günde bir bardak tüketmek, hem sağlığınız için hem de saçlarınız için oldukça faydalı. Ayrıca amla yağını saç uzamasını hızlandırmak için doğrudan saçınıza uygulayabilirsiniz. Bu, saç pigmentinizi zenginleştirip doğal saç renginizin korunmasına katkıda bulunabilir.

Köri Yaprağı

Mutfakların vazgeçilmez baharatlarından körü, ayrıca saç beyazlamasının önüne geçmede de oldukça etkili bir yöntem. Köri yaprakları antioksidanlar ve demirin yanı sıra diğer faydalı vitaminler ve mineralleri de içinde bulundurur. Yapılan bazı çalışmalar, demir eksikliğinin saçlarda erken beyazlamaya yol açtığını kaydedilmiştir. Saç bakımında uygulamak için, Hindistan cevizi yağı ile karıştırılmış bir ekstrakt olarak köri yapraklarını kullanabilirsiniz. Köri yapraklarını ezerek toz haline getirdikten sonra Hindistan cevizi yağıyla karıştırabilirsiniz.

Beslenme Düzeni

Saçların beyazlaması aslında bize vücudumuzun besine ihtiyacını anlatmak istiyor olabilir. Bu nedenle düzenli ve sağlıklı beslenme saç beyazlamasının da önüne geçen yöntemlerin arasında yer alır. 

Yurt dışında yapılan ve 52 kişinin katıldığı bir araştırmada, saçlarında erken beyazlama yaşayan insanlarda düşük seviyelerde B12, B7 (biotin), B9 (folik asit) ve D3 gözlemlenmiş. Vücudunuzda eksik olan bu değerleri tamamlamak, saçlarınızın daha sağlık ve uzun süreli kalmasına yardımcı olabilir. 

doğal saç bakım önerileri

Saç Pigmentini Koruyan Besinler

Saç pigmentini koruyan besinler, saçların daha sağlıklı ve parlak görünmesine neden olmaktadır. Tatlı patates, havuç, kırmızı biber ve mantarlar, içerisinde saç pigmenti olan besinlerin arasında yer almaktadır. Sizde bu besinleri tüketmeye dikkat ederek, saçlarınızın daha uzun süreli genç kalmasını sağlayabilirsiniz. 

Yeşil Çay 

Gün içinde maruz kalınan hava kirliliği ve güneş ışınları saçları kötü etkilemektedir. Yeşil çayın içinde bulunan antioksidan, bu etkileri ortadan kaldırmak için oldukça etli yöntemdir. Bu nedenle yeşil çay içmek vücudunuzun serbest radikallerin etkilerine karşı savaşmasına yardımcı olabilir.

Saç temizliği ve bakımında yeşil çay özleri eklemek (şampuan veya saç yağı olarak), saçlarınızın güçlü kalmasına ve beyaz saçların çıkmasını geciktirmeye neden olacaktır.

Çikolata

Yine yapılan bir araştırmada, bakır ,içeren gıdaların saçlarda meydana gelen beyazlamayı geciktirdiği ortaya çıkmıştır. Bakır saç pigmentasyonunda çok önemli bir rol oynar. Bunun nedeni cildimizi, gözlerimizi ve saçımızı renklendiren koyu pigment olan melaninin çok önemli bir parçasıdır. Melanin bakırdan beslenir ve yeterince bakır almadığımızda saçlarda beyazlama meydana gelir. 

Tatlı Badem Yağı 

E ve A vitamini bakımından zengin olan badem, saçlarınızın genç görünmesini sağlar. Duş aldıktan sonra saçlarınıza düzeli olarak badem yağı uygulayabilirsiniz. Hafifçe masaj yaparak uygulayacağınız bu yöntem saçlarınızda beyazlamayı geciktirecektir. 

beyazlayan saçlar için öneriler

Siyah Çay 

Saç temizliğinin sonuna doğru durulama kısmında siyah çay özü kullanabilirsiniz. Zamanla çaydaki tanenler herhangi bir hasara neden olmadan beyaz saçlarınızı koyulaştırabilir. Saçınız yeterince koyulaşana kadar bunu istediğiniz kadar tekrar edebilirsiniz.

Siyah çay bakımı için yapacağınız şey, 1 bardak kaynar suya 3-5 poşet çay veya birkaç çay kaşığı siyah çay yaprağı atarak demlemek. Saçınızı soğuğa yakın bir suyla durulamadan önce çayı saçınızda bekletmeniz faydalı olacaktır.

Kahve Mucizesi

Kahve kalıcı olmasa da saçta boyama etkisi yaratmaktadır. Eğer saçınızı hızlı bir şekilde koyulaştırmak istiyorsanız kahve harika bir doğal seçenek olacaktır. Güçlü bir fincan koyu kavrulmuş kahve hazırlayın ve içine 2 yemek kaşığı kahve telvesi ile bir fincan saç kremi ekleyin. Daha sonra bu karışımı nemli saçınıza iyice yedirin. Rengin saçınızla özleşmesi için 1 saat duş bonesi ile saçınızda bırakın. Son olarak iyice arınana kadar durulayın. Bu doğal boya, 2 haftaya kadar etkisini koruyor. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal