Beyaz Kiraz Reçeli Nasıl Yapılır? Beyaz Kiraz Reçeli Tarifi

Yaz meyveleri içinde yer alan ve şifa deposu olan beyaz kiraz reçelini denediniz mi? Kahvaltı sofralarının en sevilen tatlılarından olan ve sıcacık ekmeğe inanılmaz yakışan beyaz kiraz reçelini evde kendi tarifinizle hazırlamak için içeriğimize göz atın.

Beyaz Kiraz Reçeli Nasıl Yapılır? Beyaz Kiraz Reçeli Tarifi

Beyaz Kiraz Reçeli Nasıl Yapılır? Beyaz Kiraz Reçeli Tarifi

Yazın çeşit çeşit tezgahlarda sergilenen ya da  bizzat dalında topladığınız beyaz kirazları reçel yapmaya ne dersiniz? İşte enfes bir reçel için ihtiyacınız olan malzemelere ve  hazırlanış aşamaları.

BEYAZ KİRAZ REÇELİ

Malzemeler:

-1 kg beyaz kiraz
-3 su bardağı toz şeker 
-1 su bardağı su 
-1/2 adet limonun suyu 
-1 paket vanilin

Nasıl yapılır?

-Yıkayıp, çekirdeklerini ayıkladığınız kirazları derin bir tencereye alın.
-Üstlerine toz şekeri serpin ve 1 bardak suyu da ekleyin.
-Sonrasında ocağın altını açın ve ara ara nazik bir şekilde karıştırın, kirazları ezmemeye özen gösterin.
-Reçel kaynamaya başladıktan 10-12 dakika ardından içerisine limon suyunu ekleyin ve bir taşım daha kaynatıp kapatın
-Altını kapatır kapatmaz, içerisine bir paket toz vanilini dökün ve iyice karıştırdıktan sonra sıcak olarak kavanoza alın.
-Kavanozun ağzını sıkı sıkı kapatın ve ters çevirerek soğuması için  bekleyin. Reçel soğuduktan sonra istediğiniz zaman servis edin.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

Yorum Yaz

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

EN ÇOK OKUNANLAR