Beşamel Soslu Patatesli Tavuk Tarifi

Tavuklu patatesin uyumunu sevmeyen yok. Ayrıca bir de üstüne beşamel sos ekleyince yemede yanında yat bir tat oluyor kesinlikle.

Beşamel Soslu Patatesli Tavuk Tarifi

Hem yapımı çok kolay ve pratik hem de oldukça lezzetli bir yemek. Bu yemeği misafirleriniz geldiğinde de güveçlerin içinde kişilik olarak yapabilir ve sunumu da çok hoş bir yemek yapmış olabilirsiniz. Yanında yapacağınız bir pilav ile de mükemmel bir öğün çıkacaktır kesinlikle o zaman daha fazla uzatmadan beşamel soslu tavuk tarifini verelim.

İşte Malzemeler

• 3-4 adet orta boy patates
• 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
• 1 çay kaşığı karabiber
• 1 çay kaşığı pul biber
• 1 çay kaşığı kekik

Tavuk sote için malzemeler

• 500 gr. Tavuk göğüs
• 3-4 adet sivri yeşil biber
• 1 tatlı kaşığı biber salçası
• 1 tatlı kaşığı domates salçası
• 1 yemek kaşığı tereyağı
• 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
• 1 çay kaşığı pul biber
• 1 çay kaşığı karabiber
• 1 çay kaşığı kekik
• Tuz

Beşamel sos için malzemeler

• 2-3 yemek kaşığı tereyağı
• 3 yemek kaşığı un
• 2 su bardağı süt
• 1 çay kaşığı tuz
• 1 çay kaşığı karabiber

Üzerine dökmek için ise 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri veya cheddar peyniri.
Beşamel soslu patatesli tavuk tarifi

Yapılışı;

• Öncelikle patatesleri soyun ve çokta ince dilimler olmayacak şekilde parmak kalınlığında kesin.

• Daha sonra patateslerinizi bir kaseye alarak karabiber, pul biber, tuz ve kekikle güzelce harmanlayın.

• Ardından bir fırın tepsisi alarak düzgünce fırın tepsisine dizin ve yaklaşık 200-250 derece fırında 20-30 dakika kadar pişirin. Pişme durumunu arada kontrol ederek bakın.

• Tavuk sote için ise göğüs tavuğunuzu alın ve lokmalık şekilde tavuklarınızı güzelce doğrayın.

• Daha sonra bir tava alarak tavayı hafif yağlayın ve kızmış tavanıza tavukları koyarak yaklaşık olarak 10-15 dakika kadar kavurun. Ardından tavuklar biraz kavrulmaya başladıktan sonra biberleri ilave edin ve domates biber salçasını, tereyağını, pul biber, karabiber ve kekiği de sırasıyla ekleyerek kavurmaya devam edin. Tavuklar piştiğinde ise sıra beşamel sosu yapmaya geliyor.

• Beşamel sosu yapmadan önce bir sos tenceresi alın ve biraz yağ ile unu koyduktan sonra 4-5 dakika kadar unu kavurun. Bu işlemi yaparken unun kokusunun çıkması gerekiyor ancak unun kavrulmasına ve kahverengi bir renkte almasına izin vermeyin bu yüzden un kavurma işlemi çok uzun olmamalı aksi halde beşamel sosunuzda acı bir tat olacaktır. Ardından soğuk sütü yavaş yavaş ilave edin ve ilave ederken de çırpıcı yardımı ile sütün un ile kıvam almasını sağlayın.

• Beşamel sos kaynayıp göz göz olmaya başlayınca tuz ve karabiberini ilave edip ocaktan alabilirsiniz.

• Şimdi yaptığımız bu yemekleri birleştirmeye geldi sıra.

• Fırından aldığınız patateslerin üstüne yaptığınız tavuk soteleri güzelce yayın.

• Ardından her yerine gelecek şekilde beşamel sosunu yayın.

• Rendelenmiş kaşar peynirini de koyup 180 derece fırında peynirler eriyinceye kadar pişirin. Yemeğiniz hazır. Beşamel soslu patatesli tavuk tarifi bu kadar basit eğer hala denemediyseniz mutlaka deneyin.

Yorum Yaz

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

EN ÇOK OKUNANLAR