Beşamel Soslu Garnitürlü Köfte Tarifi

Beşamel soslu garnitürlü köfte, ‘‘çanak köfte’’ adıyla da bilinmektedir. Görüntüsü adeta bir tepeyi, bir çanağı andırdığı için ona böyle bir isim verilmiştir.

03.07.2020-13:23 - (Son Güncelleme: 03.07.2020-15:03) Beşamel Soslu Garnitürlü Köfte Tarifi
Beşamel soslu garnitürlü köfte tarifi, davetleriniz için ideal bir sunum örneğidir. Beşamel sosunun girdiği her tarif lezzetli olacağı gibi, onun köfteyle birleşimi de tadında bir ayrıcalık yaratacaktır.
Beşamel Soslu Garnitürlü Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?

Bir çeşit misafir yemeği şeklinde de telaffuz edilen beşamel soslu garnitürlü köfte tarifi iki kişilik sunumda ortalama şu malzemelerle yapılmaktadır:

Tarifi:

Malzemeler:

500 gr. kıyma
1 adet orta boy soğan
3 adet sarımsak
Bir avuç maydanoz
Bayat ekmek içi
1 yumurta
Kimyon
Kırmızı biber
Karabiber
Tuz

Beşamel Sosu:

1,5 yemek kaşığı un
1,5 su bardağı krema
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Karabiber
Tuz

Salça Sosu:

1 yemek kaşığı domates salçası
1 bardak sıcak su
Tuz

Süslemesi İçin:

Kaşar peyniri
1 su bardağı sebze garnitürü
(Beşamel sosu da bu süsleme için kullanılacaktır.)

Yapılışı:

Bir rondo yardımıyla, maydanoz, 3 adet sarımsak, 1 adet orta boy soğan, 1 yumurta karıştırılır. Ardından, yapılan bu karışım, 500 gr. kıymanın koyulduğu kabın üstüne eklenebilir. Bunların üstüne bayat ekmek için, kimyon, kırmızı biber, karabiber, tuz da koyulur. Hepsi karıştırılır.
Bu arada, beşamel sosu da hazırlanmalıdır. 2 yemek kaşık tereyağı, 1 yemek kaşığı sıvı yağ bir tencereye koyulur. 1,5 yemek kaşığı un eklenir. Kavrulur. Üstüne, 1,5 su bardağı süt ilave edilir. Bunlar iyice yedirilerek karıştırılır. Karabiber ve tuz da eklenerek, kıvama getirilir. 2 dakika kadar kaynatılıp, ocaktan alınır.

Sosu hazırladıktan sonra, o arada yaptığımız köfteleri hazırlarız. Bunlar dizildikten sonra, 190 derecede ayarlanmış fırına verilir. Üstleri hafif piştikten sonra, çıkarılır. Beşamel sosun içine garnitürler karıştırılır. Bu sos köftelerin üstüne yayılır.

O arada, borcama ya da fırın tepsisine dizdiğiniz beşamel soslu köftelerin üstüne, 1 bardak sıcak suyla ve yemek kaşığı domates salçasıyla yapılan ikinci sos dökülür. Kaşar peyniri de eklenir. Tekrar fırına verilir. Pişince çıkarılır.

Afiyet olsun!

Beşamel Soslu Garnitürlü Köfteyi Yaparken Dikkat Edeceğiniz Püf Noktaları Nelerdir?

Beşamel soslu garnitürlü köfte tarifi, biraz uğraştırsa da, sonunda tadından yenmeyecek denli değişik bir yemektir. Bunu yaparken birtakım püf noktalarına da dikkat etmek gereklidir.
İlk olarak, beşamel sosunun kıvamı iyi tutturulmalıdır; un topak topak kalmamalıdır. İkinci olarak, köfteler biraz piştikten sonra bu sos koyulurken, ardından yine iyice yedirilmiş salça sosu üstüne gezdirilmelidir. Bol kaşar kullanılması yemeği tatlandıracaktır.

Beşamel Soslu Garnitürlü Köfte Yemeğinin Yanında Neler Yenilebilir?

Beşamel soslu garnitürlü köfte tarifi yapıldığında, yanında pilav da yer alabilir. Pilav köfteyle sunulabilecek en iyi alternatiflerden birisidir. Ayrıca, çoban salatası da yemeğin yanında servis edilebilir.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal