Benzin Kokusu Nasıl Giderilir?

Döşemedeki mazot kokusu nasıl giderilir? Eldeki mazot kokusu nasıl çıkar, gaz yağı kokusu nasıl giderilir, giysideki mazot lekesi nasıl çıkar? Arabanın içindeki benzin kokusu zararları konuları ile ilgili detaylar haberimizde...

06.12.2019-12:36 - (Son Güncelleme: 06.12.2019-12:24)

Arabalarda benzin mazot kokusundan duyduğumuz rahatsızlığın sonucunda ne yapılması gerektiğini düşünüp dururuz. Haberimizde bu tür rahatsızlıkları nasıl giderebileceğinizi bulabilirsiniz. Benzin kokusu nasıl temizlenir?

BENZİN KOKUSU NASIL GİDERİLİR?

Evde veya arabada dökülen benzin hem lekesiyle hem de kokusuyla oldukça güç bir temizleme döneminden geçer. Benzinin döküldüğü kumaşa veya yüzeye, anında su buharı tutulmalıdır. Su buharının verdiği ısı ve nem ile, benzin kokusunun ve lekesinin giderilmesi sağlanacaktır. Su buharıyla yüzeyde bulunan benzin lekesi çözünme sağlayacak ve çıkması kolaylaşacaktır. Su buharı uygulamasından sonra da, kumaş veya yüzey bol su ile yıkanmalıdır. Hatta çamaşır makinesine de atılabilir. Bu sayede kokunun da giderileceği görülür.

Benzin zorlu bir leke ve koku olduğu için, uygulanacak ilk müdahale ya buhar tutmaktır ya da limon kullanarak kokuyu gidermektir. Tuzu lekenin üzerine uygulayıp ardından limonu da uygulayınca, hem lekenin kalıcı olması önlenir, hem de yaydığı koku limon sayesinde ortadan kalkar. 

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal