Beli Bağlı Nasıl Yapılır? Beli Bağlı Tarifi

Kabak ile yapılan enfes beli bağlı tarifini yiyen herkes çok sevecek. Maydanoz sapı ile bağlandığı için beli bağlı adını alan yemeği kolayca yapabilirsiniz. Peki beli bağlı Diyarbakır nasıl yapılır? İşte beli bağlı Diyarbakır tarifi...

Beli Bağlı Nasıl Yapılır? Beli Bağlı Tarifi

Beli Bağlı Nasıl Yapılır? Beli Bağlı Tarifi

Maydanoz sapı ile bağlanan ve dolma tadına benzeyen bu beli bağlı tarifini kolayca yapabilirsiniz. Çeşitli yöresel yemekleri sevenlerin bayılacağı bu tarifi muhakkak deneyin. İşte beli bağlı Diyarbakır tarifi...

MALZEMELER

500 gram kıyma

7 adet kabak

4 adet domates

2 adet sivri biber

1 bağ maydanoz

1 tatlı kaşığı yeni bahar

1 tatlı kaşığı karabiber

2 kaşık katı yağ

1 çay bardağı sıvı yağ

ÜSTÜNE

Sarımsaklı yoğurt

YAPILIŞI

Öncelikle kabakları yıkayın ve güzelce soyun. Kabakların bir tarafını oyun diğer tarafını da kapağı olacak şekilde kesin. İçini oyduğunuz ve kapak olarak kullanacağınız kabakları yağda kızarrın. Yeni bahar ve karabiberle kıymayı kavurun. Ardından kızaran kabakların içine kıymayı doldurun. Sıcak su içinde beklettiğiniz uzun saplı maydanozlar ile, kapaklarını kapattığınız kabaklara bağlayın. Dilimlediğiniz domatesleri tencerenin altına dizin ve beli bağlıları ekleyip, su ilave ederek pişirin. Sarımsaklı yoğurt ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun...

Yorum Yaz

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

EN ÇOK OKUNANLAR