Beden Olumlama Hareketi Nedir?

İçerisinde yaşadığımız sosyal çevre, bizleri her zaman daha güzel olduğu kabul edilmiş kalıplara koymak için zorlar. Yaşamış olduğumuz sosyal baskılar ve söylemler zaman içerisinde bizleri ötekileştirir. Peki bedenimizle nasıl barışık olabiliriz? İşte detaylar…

04.07.2020-09:49 - (Son Güncelleme: 04.07.2020-09:39) Beden Olumlama Hareketi Nedir?

Ötekileştirme her dönem insanların maruz kaldıkları bir durumdur. Bu bazen yaşam şekliniz bazen giyiminiz bazen de bedeniniz ile alakalı olan baskılardır. Bu durum sebebiyle maalesef başka insanların istediği bireyler olma yolunda ilerliyoruz. Beden olumlama hareketi tam bu noktada bizlere bambaşka bir bakış açısı sunuyor.

BEDEN OLUMLAMA NEDİR?

Her şekilde ve her tipte olan bedenin geçerli olduğu bu kavram günümüzde bir merak edilmektedir. Aslında bu kavram tek tipleşme reddeder. Bu akım bireylerin daha özgür ve özgün olmasına yardımcı oluyor. Beden olumlama hareketi, tek tip olan bir bedenin güzel, sağlıklı ve çekici olduğu düşüncesini reddediyor. Aslında farklı bedenlerde insanların güzel, mutlu ve sağlıklı olabileceğini savunuyor.

Toplumun bizlere dayattığı ince bacak, dolgun dudak, pürüzsüz bir cilt gibi birçok fiziksel özelliklerdeki kişilerin sağlıklı ve mutlu birer birey olduğunu düşüncesi mevcuttur. Beden olumlama hareketi kişilerin kendisini sevmesini, kalıplaşmış güzellik anlayışına karşı gelerek her bedenin ve özelliğin güzel olduğunu savunuyor. İster zayıf ister kilolu, uzun ya da kısa olarak güzelsiniz.  İnsanların sizi gördüklerinden daha güzel olduğunuzu size hissettiriyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal