Bebeklerde Öksürük Balgam

Bebeklerde öksürük balgam soğuk algınlığı, astım ve bronşit gibi rahatsızlıklar beraber oluşur. Bebekler için çok rahatsız edici olan bu durumun nasıl geçirilir?

03.07.2020-13:48 - (Son Güncelleme: 03.07.2020-13:47) Bebeklerde Öksürük Balgam

Bebeklerde en sık görülen rahatsızlıklardan biri de öksürük ve balgam oluşumudur. Balgamlı öksürükler geçirilen hastalıkların etkisi olarak ortaya çıkar.

Bebeklerde Öksürük Tehlikeli mi?

Bebeklerde öksürük sıklıkla görülen bir durumdur; özellikle kuru öksürük anne ve babaları endişelendirebilir. Bebeklerde daha normal gözüken bir durum solunum yollarını temizlemek amacıyla öksürüp hapşırmalarıdır ancak özellikle kuru öksürük kronik bir sorunun belirtisi olabilir.

Kuru öksürükte özellikle bir doktora danışılması önem taşır. Bunun dışında anne ve babalar evde uygulayacakları bazı çözümlerle bebeklerini rahatlatabilir.

Bebeklerde Öksürük için Ne Yapılmalıdır?

Bebeklerde öksürük balgam için bazı yöntemler denebilir. Hırıltı, öksürük, balgam ve özellikle yüksek ateş bir arada gözüktüğünde bebeğin doktora gösterilmesi gerekir. Ek olaraksa evde bazı önlemlerle sorunu hafifletebilirsiniz.

Bebeklerde öksürüğe iyi gelen durumlar:

• 3-5 aydan daha büyük olan bebekler için meyve ve bitki çayları öksürük için faydalıdır

• Bebeğinize temiz hava aldırın; öksürük üzerinde temiz havanın olumlu etkileri fazladır

• Kapalı ortamlarda sigara içmeyin

• 1 yaşından büyük çocuklar için bitki çayına veya ılık su içine bir kaşık bal koyabilirsiniz

• Taze ve ılık çorba içirebilirsiniz

• Bol sıvı tüketimi önemlidir

• Anne sütü bağışıklığı güçlendirir

• Kuru hava olan bir ortamdaysanız havayı nemlendirmeniz ya da buhar-nemlendirici makineler kullanabilirsiniz

• Uyumadan önce bebeğinize sıcak duş aldırmak da etkili bir yöntemdir

Bu yöntemler doğal olarak bebeğinizin öksürüğünü rahatlatabileceğiniz yollardır ancak bebekler için bu yöntemleri uygulamadan önce doktora danışmalısınız. Bebeklerde öksürük ve balgam için doğal yöntemler rahatsızlığı hafifletecektir.

Bebeklerde Balgam Neden Oluşur?

Bebeklerde balgam oluşumu bebeğin vücudunun solunum yollarındaki iltihap ve sıvıyı yok etmek istemesinden kaynaklanır. Bu nedenle balgamlı öksürük özellikle bronşit, astım veya soğuk algınlığı gibi sorunlarda sıkça görülebilir.

Balgam ve yüksek ateş görülürse mutlaka doktora danışmak gerekir; rahatsızlığın ilerlememesi için bu durum büyük önem taşır.

Bebeklerde Öksürük Balgama Hangi Besinler İyi Gelir?

Bebeklerde öksürük balgam için bazı bitkisel çözümlerden yararlanılabilir. Bebeğin yaşını da dikkate alınarak çeşitli bitkilerle bebeklerin bu problemi azaltılabilir.

Bebeklerde balgam için en etkili karışımlardan biri armut ve elma kabukları, tarçın ve zencefildir. Bunları bir suda kaynatıp, süzerek bebeğe içirebilirsiniz. Zencefil kullanımı 2 yaşından küçük çocuklar için zararlı olabilir.

Ada çayı ve havuç suyu da doğal balgam söktürücüler arasındadır. Çörek otunu kaynatıp, suyunu süzüp bebeğinize içirebilirsiniz. Çörek otu özellikle balgam çözmek için çok etkilidir. Ilık bir ıhlamur içirebilir, doğal yollardan bebeğinizin balgamını ve öksürüğünü azaltabilirsiniz.

Bal kullanımı için de 1-1,5 yaş sınırına dikkat etmek gerekir. Ilık suya katacağınız bir miktar bal bebeğin boğazını yumuşatacaktır. 1,5 yaşından büyük olan bebeklerde ılık su-limon da etkilidir. Bu karışıma biraz bal ekleyin.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal