Bebeklerde Konak Neden Olur? Nasıl Temizlenir?

Genel olarak yeni doğan bebeklerde görülen bir egzama türü olan konak hastalığı kahverengi, kabuklaşmış deri parçalarıdır. Konak neden oluşur ve nasıl temizlenir? Detaylar haberimizde...

14.03.2020-11:48 - (Son Güncelleme: 14.03.2020-16:20) Bebeklerde Konak Neden Olur? Nasıl Temizlenir?

KONAK NEDEN OLUR?

Konak, özellikle 1-3 aylık bebeklerin kafa derisinde ve kaşlarında oluşan, kepeğe benzer, sarımsı kabuklara verilen isim. Bu sarımsı kabuklar zaman zaman pembeye çalan bir renge de dönüşebilir. Hatta bazen doğum lekesi bile sanılabilir.

Yenidoğan bebeklerde konak, genellikle ilk 1 aydan sonra ortaya çıkar ve 3 aya kadar tamamen iyileşir. Ayrıca pek çok bebekte meydana gelebilir ama etrafında kırmızı alanlar oluşmadığı sürece konak, korkulacak bir sağlık sorunu değildir.

KONAK NASIL TEMİZLENİR?

Hakiki saf zeytinyağını bebeğin kafasına masaj yaparak sürün ve 1 saat bekletip yumuşamasını sağlayın. Bebeğin kafasına hasar vermeden yumuşak bir fırça ile bebeğinizin saçını tarayın. Konakların döküldüğünü göreceksiniz. Temizliği bittikten sonra bebeğinizi yıkayabilirsiniz.

Bir miktar vazelin ve bebe yağını karıştır ardından bebeğin saçına sürüp biraz beklettikten sonra bebeğin kafa derisini saç fırçası ile tarayıp daha sonra ılık su ile yıkayın.

Konak şampuanı sürerek bekletip ardından bol su ile yıkayabilirsiniz.

Konak temizliği için üretilen bazı kozmetik ürünlerden yararlanabilirsiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal