Bebeklerde Göz Çapaklanması

Çocuklarda daha çok görülse de aynı şekilde yetişkinlerde görülür. Peki Çocuklarda göz çapaklanması neden olur, nasıl geçer? gibi sorularının cevapları haberimizde.

23.05.2018-12:19 - (Son Güncelleme: 23.05.2018-12:06) Bebeklerde Göz Çapaklanması

Çocuklarda daha çok görülse de aynı şekilde yetişkinlerde görülür. Peki Çocuklarda göz çapaklanması neden olur, nasıl geçer? gibi sorularının cevapları haberimizde.

Özellikle sabahları kapakların yapışması ile kendini göstermektedir. Soğuk havalar nedeniyle kapalı mekanların daha çok tercih edildiği durumlarda damlacık yoluyla ve temasla bulaşan konjonktivit hastalığı gözlerde çapaklanma ile genelde bulaşıcıdır” diye ifade etti. Peki Göz çapağı nasıl temizlenir?

Okul ortamlarında kolaylıkla bulaş göstermekte “Genelde sabahları yoğun çapaklanma ile gözlerde kirpiklerde yapışma olmaktadır. Gözde değişen derecelerde kızarıklık olur. Batma ve yanma olmakla birlikte bazı durumlarda görmede zorlanma görülebilmektedir.

Hastalıktan korunmak ve tekrar bulaşları engellemek için eller sık sık yıkanmalı ve gözlere temastan kaçınılmalıdır. Özellikle kapalı ve ortak kullanım alanlarında el göz temasına dikkat edilmelidir. Enfekte olan gözlerinde sulanma çapaklanma olan kişilere dikkat edilmelidir. Aynı ev ortamında yaşayan kişilerde farklı havlu kullanmaya dikkat edilmelidir.Kendilerini korumada genelde yetersiz kalabilen çocuklarımızı konjonktivit hastalığından korumak için el yıkamanın öneminden oldukça sık bahsetmeliyiz.” şeklinde konuştu.

GÖZ ÇAPAĞI NASIL TEMİZLENİR?

 Kırlangıç Otu; Halk arasında göz otu olarak bilinen bu bitkiden hazırlayacağınız çay ile göz banyosu yapabilirsiniz. Çay tarifi: Demliğe 2 kahve kaşığı kırlangıç otu konur ve üzerine 350 ml kaynar su ilave edilerek 10 dk kadar demlenmeye bırakılır. Temiz bir pamuk ile göz üzerine kompres yapılır.

 Papatya;  Papatya göz temizliği için en ideal bitkidir. Papatya suyu damlatılmış bir sünger yardımıyla göz kenarları temizlenerek enfeksiyon riski azaltılabilir. Enfeksiyonlu alan için ise kaynatılmış papatya suyu ile pansuman yapmak enfeksiyonun temizlenmesine yardımcı olacaktır.

Son Dakika Sağlık Haberleri için aşağı kaydırın



DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal