Bebeklerde Çörek Otu Yağı

Bebeklere verilecek olan besinlerde öncelikle araştırma yapmak, çocuğun doktoruna danışmak çok önemlidir. Peki binbir faydası bulunan çörek otu bebeklere verilir mi? Sizin için araştırdık.

03.07.2020-13:23 - (Son Güncelleme: 23.04.2021-11:52) Bebeklerde Çörek Otu Yağı

Anne ve babalar bebeklerinin sağlıklı olması için her şeyi özenle incelerler. Birçok faydalı besinden yararlanmak isterler. Özelikle son dönemlerde faydalarıyla gündeme gelen çörek otu yağı annelerin en çok araştırdıkları arasında yer alıyor. Peki bebeklere çörek otu yağı verilir mi? İşte cevabı…

BEBEKLERE ÇÖREK OTU YAĞI VERİLİR Mİ?

İçinde binbir faydalı mineral bulunan çörek otu yağı bebeklerde kullanılabilir. Peki çörek otu yağının içinde neler var? Çörek otu bebeklerde ne işe yarar? Tüm merak edilenleri araştırdık.

Çörek Otunun İçinde Neler Var?

Çörek otunun yetişkinler için olduğu kadar bebeklere da çok faydalı olduğu ortaya koyulmuştur. Çörek otunun içindeki maddeler şunlardır:

• Yüzde 38 karbonhidrat

•Yüzde21 protein

•Yüzde 35 bitkisel yağlar

• Omega6, Omega3, oleic asit, kalsiyum, palmitik asit, çinko, demir, bakır, fosfor, magnezyum, A ve B vitaminleri, C vitamini ve Vitamin B2 vb.

Besinin aktif maddeleri ise thymoquinon, uçmayan yağlar ve nigellondur. Bunlar ürünün asıl faydasını oluşturan maddelerdir.

Çörek otu yağı aşırıya kaçılmadığı sürece bebeklere fayda sağlar.

Çörek Otu Bebeklerde Ne İşe Yarar?

Bebeklerde çörek otu yağı faydaları ile onları rahatlatır. Çörek otu bitki olarak doğrudan verilmez; bebeklerde bunun yağını ya da suyunu kullanabilirsiniz.

Çörek otu yağının bebeklere faydaları:

• Bebeklerde gaz sancısını hafifletir ve yok eder

• Hastalıklara karşı bebeklerin bağışıklığını güçlendirir

• Bebeklerin kabız olmasını önler

• Bebeklerde öksürüğü önler

• Cilt kuruluklarına iyi gelir

• İltihapları önleyicidir

• Bebeklerde alerjilere karşı etkilidir

Çörek otu yağının bebeklere faydaları bunlardır. Kullanımlarına, ölçülere dikkat edilmelidir. Özellikle alerjik bünyeli bebeklerde önceden doktora danışılması sağlık açısından büyük önem taşır.

Çörek Otu Yağı Bebeklerde Gaz Sancısı için Nasıl Kullanılır?

Bebeklerde çörek otu yağı gaz sancısı için etkili kullanım yöntemleri bulunur. Çörek otunun bebeklerde en öne çıkan faydası gaz sancısını gidermesidir. Bebekler bildiğiniz gibi gaz sancısından ötürü sıklıkla rahatsızlık duyarlar.

Çörek otu yağı bebeklerin gaz sancısını büyük ölçüde rahatlatır. Bebeklerde çörek otu yağını masaj ile uygulayabilirsiniz. Bebeklerin sırt ve karın kısmını masaj ile ovun. Gün içinde birden fazla kez bunu tekrarlayabilirsiniz. Bebeğiniz rahatlamaya başlayıncaya kadar işlem sürdürülebilir.

Çörek otu yağı ile bitkisel bir çay hazırlayabilirsiniz. Bebeğinize bitkisel çayı hazırlamak için bir ya da iki çörek otuna kaynar su dökebilirsiniz. Uykusu düzene girmeye ve bebek rahatlamaya başlayacaktır. 2-3 damla çörek otu yapı yeterlidir; bebeklerde kullanım miktarı yetişkinlere göre daha az olmalıdır.

Kullanımında dozu aşarsanız bebeğinizin bağırsakları fazla çalışabilir ve bu da su kilo kaybına yol açabilir.

Bebeklerde Hastalıklara Karşı Çörek Otu Yağı Nasıl Kullanılır?

Bebeklerde çörek otu yağı ile onu hastalıklara karşı güçlendirmeniz mümkündür. Bağışıklık sistemini güçlendirici bir etki yapar. Günlük olarak tüketilmesi ise özellikle bebeğinizin Omega 3 ve Omega 6 alması bakımından önemlidir. Bebek henüz anne sütü içiyorsa bu yağın kullanımı daha kolay olacaktır.

Sağlıklı şişelerdeki çörek otu yağlarını almaya özen gösterin. Kolay akıcı, dibinde tortu bırakmayan açık parlak sarı renkte ve soğuk pres şişe yağlarını tercih edebilirsiniz. Bağırsak hareketlerini hızlandıran bir yağ olduğu için kabızlığa karşı da iyi gelir. Bir kaşık çörek otu tohumunun üzerine kaynamış su döküp 2-3 dakika kadar bekletin. Biraz suyla seyreltip bebeğinize bunu içirebilirsiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal