Bebekler Gaz Sancısı Nasıl Giderilir?

Bebeğinizi gazı var ve çıkarırken zorlanıyor mu? Bu gaz sancısına sebep olur. Önemli olan gazı çıkarmasına yardım etmek ve bu pozisyonları denemektir.

06.10.2019-12:48 - (Son Güncelleme: 06.10.2019-12:45)

Gaz çıkarmanın tek yolu yoktur. Birçok yöntem sayesinde gazı çıkarıp gaz sancısını yok edebilirsiniz. İşte, bebeklerde gaz çıkarma yöntemleri...

 BEBEKLER GAZ SANCISI NASIL GİDERİLİR?

Yeni doğan bebeklerin en hoşlandığı uyku pozisyonlarından biri olan yüz üstü uyuma bebeğin en rahat ettiği uyku pozisyonlarındandır. Bu biçimde yatış bebeğinizin karnına baskı yapacağından kaynaklı gaz çıkarmasına destek olacaktır. Bebeğinizi kucağınıza yüz üstü koyarak arkadan karnına gelecek biçimde sırtını ovabilirsiniz. Bebeğinizin bel bölgesine gaz çıkarması için ufak dokunuşlarla vurarak gazını çıkartabilirsiniz. Bebeğinizi göbek kordonu düştükten sonra özellikle yaz aylarında her gün duş yaptırabilirsiniz. Duş sırasında bebeğinizin karnına bebek yağı uygulayarak hafif masaj yaparak gazını çıkarmasını rahatlatırsınız. Bebeğiniz bazen öyle gaz dolu haldedir ki ve gazını çıkarmada öyle zorlanır ki tam da bu zamanlarda bebeğin dizlerini karnına yavaşça bastırarak gaz çıkarmasına destek olabilirsiniz. Aynı biçimde bebeğinize yuvarlak hareketlerle karnına dizleriyle yavaş bastırarak da yuvarlak bir daire çizer şekilde gazını çıkarmasına destek olabilirsiniz.

 Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın. 

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal