Bebek Odası Dekorasyonu Nasıl Olmalı?

Bebek odasının dekorasyonu, bebeğin gelişimi, sağlığı ve güvenliği açısında çok önemlidir. Bebeğin, kendini, huzurlu mutlu hissedeceği, yaşayacağı bir oda dekorasyonunu ebeveynler çok önemsemektedirler.

15.06.2020-16:23 - (Son Güncelleme: 15.06.2020-16:20) Bebek Odası Dekorasyonu Nasıl Olmalı?

Bu yazıda bebek odası dekorasyonu nasıl olmalı sorusuna cevap aranmaya çalışılacaktır.
Bebek odası dekorasyonu, bebeğin sağlığı, güvenliği, gelişimi, uyuması yani yaşam kalitesinde göz önüne alınması gereken seçenekler ve önemli etmenler sorgulanacaktır.

Bebek Odası Dekorasyonunda Güvenlik

Güvenlik: bebek hareketlenmeye, yürümeye başladığında odasının içinde bebeğin yatağının çevresindeki düzenleme güvenli yapılmamışsa, çok tehlikeli olabilir. Bebeğin, erişebileceği tehlikeli eşyaları güvenli hale dönüştürmek gerekir. Bebeğin güvenliği için bazı yardımcı aparatlar kullanmak gerekir. Bebeğin beşiğinin boyu bebeğin boyunun uzunluğundan yüksek olmamalıdır. Beşik, parmaklıklarla korunaklı hale getirilebilir. Bu şekilde bebeğin düşmesi önlenmiş olur. Bebek odasındaki elektrik prizlerinde koruyucu kapak kullanılmalıdır. Bebek odasının balkon ve pencere kapılarına koruyucu bebek kilidi kullanılmalıdır. Bebek odasının çekmecelerine, koruyucu bebek çekmece kilidi kullanılmalıdır. Bebek odasındaki mobilyaların sivri yerlerine koruyucu bebek ürünleri takılmalıdır. Bu şekilde yürümeye başlayan, diş çıkaran bir bebek olumsuz etkilenmeyecek, yaralanması vs. gibi olumsuz olasılıklar yok edilmiş olacaktır.

Bebek odası mobilyaları ahşap ve hasırdan malzemelerinden yapılmış olursa, bebeğin sağlığı açısından daha iyi olacaktır. Bebeğin beşiği daha ilerdeki zamanlarda da kullanılabilecek özellikte olursa, bebek çabuk büyüyeceği için fonksiyonel olur.

Bebek Odası Bebek Beşiği

Bebeğin beşiği, hava sirkülasyonun olmadığı camdan uzak bir yere yerleştirilmelidir. Pencere bebeğin tırmanabileceği yakınlıkta olmamalıdır. Bebeğin yaralanmasına neden olabilecek tehlikeli metal, cam türü şeyler bebeğin odasında bulundurulmamalıdır.

Duvarlar su bazlı boyalarla boyanmalıdır. Sakinleştirici, huzur verici acık ve pastel tonlarında boya kullanılmalıdır. Duvarlar, hava alır, bakteri ve koku bırakmayan, çabuk kuruyan, kolay temizlenen su bazlı boyalarla boyanmalıdır.
Odanın her tarafı eşit düzeyde aydınlatılmalıdır. Bebeğin gözlerinin rahatsız olacağı kadar yüksek ışıklı olmamalıdır. Beyaz veya sarı ışıklı ampuller tercih edilebilir.

Ahşap, parke gibi doğal, kolay temizlenen zemin dekorasyonu kullanılabilir Bebeğin hijyenine dikkat edilmeli. Antibakteriyel halı çeşidi bebek odasında kullanışlı olur. Bebek için eğitici, oyun halıları tercih edilebilir.

Bebek Odası Dekorasyonu Perdeler

Perdeler, geceleri karanlığı sağlayacak, gündüzleri odaya ışık alan türden malzemeden çekilmelidir. Bebek odasında hem tül perde hem de kalın perde kullanılmalıdır.

Bebeğin yatağının materyali çok önemli. Dolgu malzemesi hava alır özellikte olmalı Elyaf, organik silikon, pamuk, bambu gibi dolgu malzemeleri, bebeğe ağırlık yapmaz hava alır özelliklere sahiptir. Aynı zamanda bu malzemeler terletmeme özelliklerine sahiptir. Kumaşları ise anti-bakteriyel ve antialerjik gibi doğal ürünlerden seçilmelidir.
Bez değiştirme ünitesi, bebeğin, eşyalarının konabileceği depolama ünitesi olarak da işlevsel kullanılabilir
Bebek odası dekorasyonu nasıl olmalı sorusuna önemli olabilecek cevaplar verilmeye çalışıldı. Öncelikle güvenli yaşanabilir bir bebek odası için iyi bir planlama yapılarak, doğru seçimler yapılmalı. Bebek odası dekorasyonunda olması gereken özellikler özetlenecek olursa: Bebek odası bebeğin sağlıklı yaşamını, gelişimini olumlu etkileyen özelliklere sahip olmalı. Bebeğin sağlıklı, huzurlu yaşamı için önlemler alınmalı. Bebeğin, sağlığına, gelişimine yaşamına zarar verebilecek bütün etmenler yok edilmelidir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal