Bebek Gazı Çıkarmanın Püf Noktaları

Bebeği gaz sendromundan uzaklaştıran birkaç püf nokta vardır. Peki, bebeğin gazı nasıl çıkarılır?

05.07.2019-15:09 - (Son Güncelleme: 02.09.2021-17:00)

Bebeği gaz sendromundan uzaklaştıran birkaç püf nokta vardır. Öncelikle emziren annenin üşümemesi, ayaklarını sıcak tutması gerekiyor. Annenin gaz yapacak besinlerden bir süre uzak durması önemli bir detaydır.  Emziren annenin özellikle çiğ sebze ve meyve tercih etmemesi gerekiyor. Ancak tüm bu önlemlere rağmen bebekte gaz, muhakkak olacaktır. Burada da altı çizilmesi gereken nokta bebeğin gazı çıkarmasına yardım etmek, onu rahatlatmaktır. Peki, bebeğin gazı nasıl çıkarılır?

GAZ ÇIKARMANIN PÜF NOKTALARI

Bebeğin gazını çıkarmak için midesinin alt kısmından yukarı doğru hafifçe ovuşturmak, gaza bir çıkış yönü verecektir. Burada bastırmamak, baskı uygulamamak çok önemli.

Bebeği kucağınıza alıp kolları ve başı, sizin omuzlarınızdan hafifçe aşağı sarkacak şekilde yerleştirip sırtına masaj yaparak da gazını çıkarabilirsiniz. Bu işlem sırasında adeta bir yüzeye yapışkan kağıt yapıştırıyormuş gibi hava kabarcığı kalmayacak şekilde elinizi hareket ettirin.

Bebeği sırt üstü yatırıp bacaklarıyla bisiklet çevirme hareketi yaptırabilirsiniz. Yine bastırmaktan onu incitmekten kaçının.

Bebeği sırt üstü yatırıp sırtına masaj yapmak da gaza bir çıkış yolu verebilir.

Ellerinizi sıcak su ile yıkayıp kuruladıktan sonra ovuşturun. Isınan ellerinizle bebeğin karnını kavrayın. Böyle biraz bekleyin ve sonra hafifçe karnına masaj yapın. Burada elinizdeki ısı ve hafif baskı bağırsaklardaki spazmı gidermeye yardım eder ve bebeği rahatlatır.

Kitap sayfası düzeltme hareketi olarak bilinen işlem de bebeği rahatlatmak için sıklıkla kullanılır. Ellerinizi başparmaklarınız birbirine değecek şekilde bebeğin karnına koyun ve sanki kitabın sayfalarını düzeltiyor gibi yapın. Birkaç kere bu hareketi tekrarladığınızda bebeğiniz rahatlayacaktır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal