Mevsim Geçişlerinde Artan Alerjik Egzama Nasıl Önlenir?

Dermatoloji Uzmanı Dr. Oğuz Küçükçakır, alerjik egzamanın mevsim geçişlerinde arttığını belirterek birkaç adım ile bu sorundan kurtulmanın çözümünü sundu. Peki, alerjik egzama nasıl önlenir? Detaylar haberimizde...

25.06.2020-13:41 - (Son Güncelleme: 07.10.2021-16:29) Mevsim Geçişlerinde Artan Alerjik Egzama Nasıl Önlenir?

Atopik dermatit, havaların soğumasıyla nem oranı düşmeye başladığı sonbahar mevsiminde kendini gösterir. 

Dermatoloji Uzmanı Dr. Oğuz Küçükçakır, alerjik egzamanın mevsim geçişlerinde arttığını belirterek birkaç adım ile bu sorundan kurtulmanın çözümünü sundu. 

Dermatoloji uzmanı, "Sonbahar ve kış aylarında kapalı ısıtma sistemlerinin kullanılmaya başlanması, çok kalın giysiler, sıcak banyolar, soğuk ve rüzgârlı hava, enfeksiyonlar egzamanın alevlenmesine sebep olmaktadır.'' dedi.

ALERJİK EGZAMA NASIL ÖNLENİR?

Günlük hayatta uygulanacak olan birkaç yöntem ile alerjik egzamanın önleneceğinin altını çizen Dr.Küçükçakır, ''Yün kıyafetler cildi kurutarak kaşıntıya sebep olacağı için kullanılmamalı, yerine pamuklu giysiler tercih edilmelidir. Sıcak suyla yapılan uzun banyolar cilde aşırı ısı temasına neden olup cildin kurumasına neden olur. Bunun yerine ılık su ile kısa süreli duş tercih edilmelidir. Banyoda hekiminizin önereceği, deriyi kurutmayan, nemlendirici özelliği olan, parfümsüz yıkama ürünleri kullanılmalıdır. Banyo sonrası ilk 5 dakikada deriyi havluyla ovalamadan, hafif dokunuşlarla, hafif nemli kalacak şekilde kurulanmalı ve hekiminizin önereceği nemlendirici sürülmelidir. Çok sıcak ve nemli ortamlardan uzak durularak aşırı terlemenin önüne geçilmelidir. Diğer genel önlemler; gıdalardan süt ürünleri, yumurta, kabuklu yemişler, soya ürünleri ve buğday gibi tetikleyici gıdalardan uzak durulmalı ve hekiminizin önerisi doğrultusunda gerekli alerji testlerinin yapılması uygun olacaktır. Yeni satın alınan tüm elbiselerin giyilmeden önce yıkanması, formaldehit ve diğer tahriş edici kimyasalların temizlenmesini sağlayacaktır" diye uyarılarda bulundu.

EGZAMANIN ÇÖZÜMÜ SAĞLIKLI BESLENMEK!

Sağlıklı beslenmenin önemine değinen Dr. Küçükçakır, ''Sağlıklı beslenmek her hastalığın en temel tedavi biçimidir. E ve C vitamini bakımından zengin gıdalar tüketmek cildinizin nem oranını artıracaktır. Prebiyotik ve probiyotik gıdalar ve takviyeler alarak bağışıklık sisteminizi güçlendirmek egzama tedavinde ve atakların sıklığını azaltmakta çok fayda sağlamaktadır. Günde en az 2 litre su içmeye özen gösteriniz ve sigaradan uzak durunuz" diye vurguladı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal