Bebeğinizi Beslerken Kesinlikle Yapmamanız Gereken Davranışlar!

Bebeğinizin beslenme biçimi, beslenme düzeni ve miktarı gelişimi üzerinde oldukça büyük önem arz eder. İşte bebeğinizi beslerken kesinlikle yapmamanız gereken davranışlar...

14.02.2018-16:11 - (Son Güncelleme: 14.02.2018-16:07) Bebeğinizi Beslerken Kesinlikle Yapmamanız Gereken Davranışlar!

Bebeğinizin beslenme biçimi, beslenme düzeni ve miktarı gelişimi üzerinde oldukça büyük önem arz eder. Birçok kişi bu gibi detayların bebek gelişimini etkilemediğini düşünür fakat çok ciddi anlamda önemli etkiye sahip olduğunu net bir şekilde araştırmalar sonucunda da ortaya koyulmuştur. Şimdi birkaç ana madde ile beraber bebeklerinizin beslenme süreci ile alakalı olarak yaşanması olası durumların önüne geçecek ve neler yapmanız gerektiği hakkında araştırma yaptık.

BEBEK BESLERKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN NOKTALAR

- Alışkanlıklar oldukça önemlidir. Ebeveynlerin en büyük yanlışlarından birisi de şüphesiz ki bebeği televizyon karşısında beslemektir. Bu zaman içerisinde ciddi bir sıkıntı haline gelecektir. Bu sebeple mutfak dışında beslenme yanlış bir hareket olarak ortaya çıkıyor.

- Emzirme dönerek özellikle bebek, sizin kendisini tutuşunuzdan etkilenir. Tedirgin, yanlış ve korkarak tutuş bebeğe yansır. Emzirme sırasında aranızdaki bağ ciddi anlamda kopar.

- Bebeğiniz kirlendiğinde ağzını temizlemek için acele edebilirsiniz. Her ne olursa olsun yemek tam olarak bitmeden bebeğinizin ağzını silmeyin. Bu da alışkanlık haline gelebilir ve kötü bir durumdur.

- Uykuda olan ve tam olarak ayılamamış bebekleri beslemek son derece yanlış ve tehlikeli bir durumdur. Bu sebep dolayısı ile uyku halindeki bebekleri asla beslemeyin.

- Yemek vakitlerinde size katılmasına, eşlik etmesine müsaade edin. Hatta bunu alışkanlık haline getirmesi için devamlı olarak birlikte yemek saati yapmanız çok daha doğru bir uygulamadır.

- Bebeğinizi yemek yemesi için asla zorlamayın. Bu bebeğin psikolojisi üzerinde de çok ciddi anlamda sıkıntı olacaktır ve dikkatli bir şekilde davranmak gerektiğini aklınızdan çıkarmayın.

-  Bebeğinize emir kipi ile sürekli acele etmesi için zorlayıcı baskılar yaparsanız yine bu durum yemek ile arasında ciddi şekilde sıkıntı çıkmasına sebep olur ve bu sebeple oldukça riskli bir hal alır.

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal