Bebeğinize Mutlaka Bu Püreyi Yedirmelisiniz

Bebeklerinize sağlıklı yaşama zemin hazırlamak için 7. ay itibariyle tarifini vereceğimiz bu bal kabağı tarifini yaparak yedirmelisiniz. Vitamin deposu olan bu gıda bebekleriniz için oldukça faydalı olacak.

27.11.2019-11:07 - (Son Güncelleme: 27.11.2019-10:52)

Balkabağı mineral ve vitamin olarak mükemmel bir sebze deposudur. Bebeklerinize sağlıklı yaşama zemin hazırlamak için 7. ay itibariyle tarifini vereceğimiz bu bal kabağı tarifini yaparak yedirmelisiniz. Vitamin deposu olan bu gıda bebekleriniz için oldukça faydalı olacak. İşte sizlere balkabağı tarifi

MALZEMELER

- 100gr balkabağı
- 1 küçük patates
- 1 adet arpacık soğan
- 1 çorba kaşığı kırmızı mercimek
- 1 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 su bardağı tavuk suyu
 
YAPILIŞI
Mercimekleri bol suya iyice yıkayarak biraz süzgeçte bekletin. Tencereye zeytinyağını koyun kabuklarını çıkardığınız arpacık soğan ve sarımsağı koyarak soteleyin.  Hemen peşinden kabaca doğradığınız patates ve balkabağını ekleyerek süzülen mercimeklerle birlikte kavurmaya devam edin. Sonra tavuk suyunu koyup bütün malzemeler yumuşayıncaya kadar pişirin. Tüm şekilde attığınız soğanı ve sarımsağı çıkardıktan sonra blender ile çekip püre haline getirin. Bebeğinizin damak zevkine göre karabiber ile biraz tatlandırabilirsiniz.
 
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal