Bebeğiniz ile Oynayabileceğiniz Parmak Oyunları

Parmak oyunları oynamak birçok insanı karmaşık gelebilir. Her dönemde çocuğunuzla oynayabileceğiniz parmak oyunları bebeklerin kas gelişiminde de oldukça faydalıdır. İşte bebeğinizle oynayabileceğiniz parmak oyunlarından bazıları...

19.06.2020-16:19 - (Son Güncelleme: 19.06.2020-16:08) Bebeğiniz ile Oynayabileceğiniz Parmak Oyunları

Bebeğiniz 9-10 aylık olduğu zaman el sallama, el çırpma, öpücük gönderme gibi hareketleri yapmaya başlar. Bebeğinizi bu tarz el hareketlerine teşvik etmek için parmak oyunları oynayabilirsiniz.

PARMAK OYUN ÇEŞİTLERİ

Bebeğinizin el becerilerini geliştirmek için onunla oynayacağınız parmak oyunları aynı zamanda bebeğinizi kas gelişimini de yardımcı olacaktır. Bebeğiniz sizin yaptığınız hareketlerin aynısını tekrar etmeye çalışacaktır.

Hepimizin hala çocuklarımızla birlikte eğlenceli vakit geçirmek için ördek ailesi oyununu oynuyoruzdur. Bu oyunu oynamak için ilk olarak iki elinizi yumruk yapmalısınız. Bir elin başparmağını açarak "bu baba ördek" denir. Ardından diğer elin başparmağı açılır ve "bu da anne ördek" denilir. Daha sonra iki elinde kapalı olan parmakları açılarak "bunlarda yavrular" denir. Son olarak ili el gaga gibi açılıp kapanırken "vak vak diyorlar" diyerek oyun biter.

Bebeğinizle oynayabileceğiniz bir diğer oyun ise şap şaptır. Bu oyuna önce ellerinizi birbirine vurarak "şap şap diye elleri çırpalım" diyorsunuz. Sonra elleri iki kere başınıza dokunarak "pat pat diye başa dokunalım" denir. Kollarınızla kendinize sarılarak "haydi kollarımızı saralım" diyerek ilk hareketin aynısı olan elleri çırpma hareketi tekrarlanarak oyun sonlandırılır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal