Bebeğin Kulağı Nasıl Temizlenir?

Bebeğin kulakları diğer bölgeleri gibi hassastır. Hatta kulak kanalı gibi hassas bölgelere girmemek gerektiğinden daha da hassas. Bu nedenle kulak temizliği özen ister.

21.08.2019-10:39 - (Son Güncelleme: 24.03.2020-11:32) Bebeğin Kulağı Nasıl Temizlenir?

Bebeğin kulak kirini temizlemek isteyen anneler oldukça dikkatli olmaları gerektiğini bilirler. Zira yanlış bir hareket bebeğe zarar verebilir.

BEBEKLERİN BANYO SONRASI KULAK TEMİZLİĞİ

Bebeğinizin kulaklarını temizlerken ıslak bir bezden yararlanabilirsiniz. Islak bez ile yavrunuzun kulak kepçesi ve kulak arkalarını silin. Silerken duyarlı hareket edin ve kirin etrafa bulaşmamasına özen gösterin. Bir kulağın temizliğini sonlandırmanın ardından öteki kulağa geçin. Öteki kulağa geçmeden bezi güzelce sildiğinizden emin olun. Bezi temizlerken güzelce sıkın ki bebeğinizin kulağına su kaçırarak herhangi bir iltihaplanmaya sebep olmayın.

Kulak kiri için kulak temizleme işlemleri var ancak bunun en kolay ve rahat yöntemi kulak temizleme çubuğunu uygulamaktan geçiyor. Bebekler için özel şekilde üretilen bebek kulak çubuğu size çok destek olur. Bebeğinizin kulak temizliğinde de seçtiğiniz ürünlerde çok özenli olmanız lazımdır. Yüzde yüz pamuktan yapılmış ve bebeğin kulak yapısına ideal olacak ürünler seçmenizde yarar var. Bebeğin kulak kanalına girmeyen ve kulak kanalına hasar vermeyen özel güvenlikli çubuklar bebeğinizin duyarlı kulakları için doğru seçenek olacaktır. Bebeğinizin kulağı oldukça kirliyse ve bir doktor müdahalesine ihtiyaç varsa kulak kiri temizleme hususunda doktora danışmalısınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal