Bebeğin Ateşini Düşürmek İçin Yapılması Gerekenler

Anne ve babaları kaygılandıran durumlardan biri bebeklerinin ateşlenmesidir. Ateşlenme durumunda ne yapılması gerekir? Hangi değer yüksek ateş olarak algılanmalı?

16.01.2019-16:31 - (Son Güncelleme: 16.01.2019-16:20) Bebeğin Ateşini Düşürmek İçin Yapılması Gerekenler

Anne ve babaları kaygılandıran durumlardan biri bebeklerinin ateşlenmesidir. Ateşlenme durumunda ne yapılması gerekir? Hangi değer yüksek ateş olarak algılanmalı? İşte yanıtlar...

KAÇ DERECE OLMALI

Söz konusu olan bebeğimizse iki kat daha fazla evham yaparız. Bebeklerde çok sık rastlanan ateşlenme bir hastalık değil, rahatsızlığın sonucudur. Bebeklerde normal kabul edilen değer 35-37 derece iken, 38'i bulması hafifte olsa bebekler için önemli bir sınır aralığıdır.

ATEŞİN GEÇMESİ İÇİN NE YAPILMALI?

- Bebeğinizin ateşi 38 dereceyi bulduysa bu durumu erken fark etmek ve doğru bir şekilde müdahale etmek çok önemlidir. Ateşin vücut üzerindeki göstergesinden biri olan terleme görülmese bile buharlaşmayla beraber vücut oldukça sıvı kaybeder.

- Bebeğinizin kaybettiği bu sıvıyı gidermeniz için bol miktarda su vermelisiniz. Ayrıca taze sıkılmış meyve suyu ve çorba gibi besinlere yer verebilirsiniz.

- Bebeğinizin ateşini düşürmek için bulunduğu mekandan daha serin bir ortama getirin. Kalın ve kat kay giysiler yerine inci kıyafetleri tercih edin. Ilık suya batırdığınız temiz bezi vücuduna yerleştirerek vücut sıcaklığını düşürmeye çalışın.

 

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal