Bebe Yağının Cilde Yararları

Bebek yağı bebeklerin hassas ciltleri için oldukça iyi gelse de sadece onların kullandığı bir yağ değildir. Bebek yağı kullanarak yetişkinler de cilt bakımı yapabiliyorlar. İşte bebe yağının cilde yararları!

22.06.2020-16:13 - (Son Güncelleme: 22.06.2020-16:06) Bebe Yağının Cilde Yararları

BEBE YAĞININ CİLDE FAYDALARI NELER?

Bebe yağının cilde faydaları cilt bakımında bu yağın kullanılmasını sağlıyor. Bebek yağı ile cildinize olumlu etkiler yapmanız, bazı sorunları gidermeniz mümkün!

Bebek yağının cilde yararları aşağıda verilmiştir:

  • Ciltteki hafif kurulukları giderir; nemlendirme özelliği bulunur
  • Cildi yumuşak ve pürüzsüz yapar
  • Cilde sürüldükten sonra en az birkaç gün elastikiyet hissi devam eder
  • Cildi dış etkenlere karşı korur
  • Cilde bulaşan boyaları temizlemeye yardımcı olur
  • Çatlakları ve gerilmeleri önler
  • Ciltten bant gibi maddelerin kolayca çıkmasını sağlar
  • Makyaj temizleme özelliği bulunur
  • Cildi temizler

Bebe yağı cildi nemlendirir, yumuşatır ve elastikiyet kazandırır. Özellikle kuru ciltler ve çatlaklar için etkilidir.

BEBE YAĞI İLE YÜZ BAKIMI NASIL YAPILIR?

Bebe yağı ile cilt bakımı yaparak birçok fayda elde edebilirsiniz. Özellikle yüz bölgesi için bakım ürünlerini araştıranların sayısı oldukça fazladır. Bebek yağının içeriğindeki besleyici vitamin ve mineraller bu yağı etkili bir cilt bakım ürünü yapıyor.

Bebe yağının cilde yararları arasında cildi canlandırması ve ölü hücreleri temizlemesi yer alıyor. Bebek yağında A ve E vitamini bolca vardır; bunlar da cildi en çok besleyen vitaminler arasındadır.

Yağlı ciltlerinden şikayetçi olanlar bebek yağı kullanarak bu sorunlarını azaltabilir, giderebilirler.

Kozmetik ürünler yerine bebek yağı ile doğal bir yüz bakımı yapmak mümkün! Cilt bakımında önem verenler bu uygulamalardan memnun kaldıklarını ifade ediyorlar. Örneğin kimyasal maddelerle cilt temizlemek yerine bebek yağı ile makyajınızı silebilir; cildinizi temizleyebilirsiniz.

Bebek yağı gözenekleri de temizler; cilt dokusuna pürüzsüz bir his verir. Gözaltı morlukları ise yüzdeki en sorunlu bölgeler arasındadır. Bebe yağı bu bölgede kan dolaşımını hızlandırıcı etki yapar. Bu nedenle de morluklarda etkili olmaktadır.

Dudak çatlamaları özellikle kuru ve soğuk iklimde yaşayanların en çok karşılaştıkları sorunlar arasındadır. Bu duruma en faydalı olacak bakımlar arasında ise bebe yağı uygulaması bulunuyor.

CİLT BAKIMINDA BEBEK YAĞI NASIL KULLANILIR?

Cilt bakımı için bebek yağı kullanımı amacına göre farklılık gösteriyor. Bebe yağının en çok tercih edildiği bakım alanı ise dudaklar oluyor. Dudaklarınız çatlıyorsa onları nemlendirmek için 1 tatlı kaşığı bebek yağı ile çay kaşığının birazıyla şeker ve 1-2 damla da limon suyunu karıştırabilirsiniz.

Gözaltı morlukları için bebek yağı masajı da kan dolaşımını hızlandıracak ve etkisini göstermeye başlayacaktır.

Cilde boya bulaşması halinde ise boyanan kısma 1-2 damla bebek yağı dökmeniz ve pamukla ovmanız yeterli olacaktır. Düzenli olarak çatlama riski olan yerlere bebek yağı sürüldüğünde büyük oranda çatlamaları önleyecektir. Örneğin bebek yağını uyumadan topuklarınıza sürün ve pamuklu çorap giyin. Sabah topuklar oldukça yumuşamış olacaktır. Bebe yağının cilde faydaları düzenli kullanım ile daha çok ortaya çıkar.  

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal