Bebe Bisküvisi ile Gelen Lezzet: Vague Tatlısı

Çikolata muz ve krem şanti birlikteliği ile şahane bir tatlı ortaya çıkarmaya ne dersiniz? Bebe bisküvisinin de yumuşak bir tat bıraktığı bu tatlı ile kendinizi şımartmaya hazır olun.

10.10.2019-11:25 - (Son Güncelleme: 10.10.2019-11:26)

Aniden gelen misafire, okuldan dönen çocuğa ya da kendi mutululuğunuza… bu tatlıyı yapmak için bahane aramanıza hiç gerek yok.

VAGUE TATLISI

MALZEMELER: 

2 paket krem şanti,1 su bardağı soğuk süt,1 paket bebe bisküvisi,3 adet muz

Bisküvileri ıslatmak için:

2 tatlı kaşığı granül kahve,1 su bardağı ılık süt

Süslemek için:

1 yemek kaşığı toz antep fıstığı

Üzeri için:

160 gram çikolata, 1 tatlı kaşığı tereyağı, 2 yemek kaşığı süt

Hazırlanışı: 

1 su bardağı soğuk sütü 2 paket toz krem şantiyle bir mikser ile güzelce çırpın ve soğuması için dolaba koyun.1 su bardağı ılık sütün içerisine kahveyi aktarın ve kahve eriyene kadar karıştırın. Bebe bisküvilerini kahvenin içine batırın ve servis kasesinin tabanına 3 tane bisküvi dizin. Muzları verev biçiminde dilimleyin. Servis kasesinin iç çeperine muzları sıralayın. Üzerine dolapta soğuttuğunuz krem şantiden bir tepeleme yemek kaşığı koyun ve üstüne tekrar kahveli sütte ıslatılan 3 tane bisküvi koyun. Üzerine tekrar 1 kaşık krem şanti ekleyin.
Çikolataları tereyağı ile beraber benmari usulü erimesini sağlayın ve çikolatalar eriyince içine 2 kaşık süt koyarak karıştırın. Hazırlanan kaselerin en üstüne birer kaşık çikolatalı bu karışımdan dolaştırın. Üstlerini antep fıstığı serpiştirin.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal